1 Nisan sabahı İYİ Parti: ‘Olağanüstü kurultay kaçınılmaz görünüyor’

Gazeteci Sedat Bozkurt, İYİ Parti’nin geleceğini yerel seçimlerde alacağı oy oranının belirleyeceğini belirterek, "Olağanüstü kurultay kaçınılmaz görünüyor" dedi. Bozkurt, bu noktada partinin iki ağır topuna dikkat çekti.

  • ü
  • 04 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

Mayıs ayındaki cumhurbaşkanlığı seçiminde dahil olduğu Millet İttifakı bünyesindeki partilere şimdi muhalefet eden, Cumhurbaşkanı adayı olmasını istediği Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a karşı kendi adayını çıkaran İYİ Parti’nin önümüzdeki yerel seçimde alacağı oy oranı merak ediliyor. İstanbul ve Ankara’dan ‘iyi ağır toplarını’ sahaya sürmeyen İYİ Parti’nin alacağı oy oranı sonrası olağanüstü kurultay kararı alabileceği belirtiliyor.

Ankara siyaset gündemini yakından takip eden gazeteci Sedat Bozkurt, “Bir Nisan sabahı İYİ Parti” başlıklı yazısında, partide olağanüstü kurultayın kaçınılmaz olduğunu savundu. Partinin alacağı oy oranının geleceğini belirleyeceğini kaydeden Bozkurt Koray Aydın ev Müsavat Dervişoğlu isimlerine dikkat çekerek, bu iki ismin partiyi ‘merkez sağa daha fazla yaklaştıracak’ bir ismi öne sürebileceğini savundu.

Sedat Bozkurt’un yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

‘KORAY AYDIN NEDEN ADAY DEĞİL, YA DA ADAY GÖSTERİLEN YILDIRIM’IN YANINDA DEĞİL?’

“Yerel seçim sürecini yönetemeyen CHP için 1 Nisan’da olağanüstü kurultay tartışmalarına ev sahipliği yapmasının kaçınılmaz olduğunu yazmıştım. Aynı cümleyi şimdi de İyi Parti için kuruyorum. İçinde CHP gibi yüksek sesle itirazın dile getirilmiyor olması sizi yanıltmasın. İyi Parti MHP geleneğinden gelen bir parti. Ama MHP’den ayrılma nedenleri parti içi demokrasi olmaması. Yerel seçimler sonrasında işte tam da bu test edilecek. Aday açıklamalarının hiçbirinde partinin tabanda ağırlığı olan isimleri göremiyoruz. Örneğin Koray Aydın. Ankara’da ciddi tabanı olan MHP’de de genel başkan adayı olmuş önemli bir isim. Neden Ankara’dan aday değil ve aday olarak gösterilen Cengiz Topel Yıldırım’ın yanında değil? Aydın’ın açıklanan adayların pek çoğuna itirazı bulunduğunu çevresindekiler aktarıyor.

‘OLAĞAÜSTÜ KURULTAY KAÇINILMAZ GÖRÜNÜYOR’

Müsavat Dervişoğlu da MHP’de genel başkan adayı olmuş bir isim. Onu da seçim sathı mahalline girilen şu dönemde çok fazla ortalıkta görmüyoruz. Bu isimleri çoğaltabiliriz. İyi Parti’nin geleceğini yerel seçimlerde alacağı oy oranı belirleyecek. Olağanüstü kurultay kaçınılmaz görünüyor. Belki de olağanüstü kurultay Meral Akşener’in kararıyla toplanacak. Eğer toplanırsa Aydın da Dervişoğlu da aday olmaz. Onların birlikte destekleyecekleri ve partiyi merkez sağa daha fazla yaklaştıracak bir isim olur. Bu isim henüz ortalıkta yok…”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com