‘Yok olmaya karşı’ filmler

SaturDox Belgesel Buluşmaları, Filistin’deki direnişi konu alan filmlere odaklanıyor.

  • ü
  • 25 Şubat 2024
  • ü
  • Kültür

Depo ve Documentarist işbirliğinde düzenlenen SaturDox Belgesel Buluşmaları, 4 yıl sonra Filistin’deki hayatı ve direnişi konu alan bir seçkiyle dönüyor. Belgesel ve kısa filmlerden oluşan Yok Olmaya Karşı: Filistin Filmleri adlı seçkide gösterimlere; Filistin’deki işgal ve özgürleşme hareketlerinin tarihi ve bugününe dair sohbet, şiir ve edebiyat okumaları da eşlik ediyor.

Toplayıcılar filminden

Filistinlilerin 7 Ekim 2023 öncesinde Gazze’deki günlük yaşam koşullarına, Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından maruz bırakıldıkları baskıya ve Filistinlilerin mücadelesine tanıklık eden filmlerin yer aldığı festival, işgalin tarihine daha geniş bir zamansal perspektiften bakmayı amaçlıyor.

Bir Daha Atla filminden

Filistin’deki işgal ve özgürleşme hareketlerinin tarihi ve bugününe dair konuşmalarla birlikte şiir ve edebiyat okumalarının da yer alacağı festivalde, Berlinale’nin Forum bölümünde Ekümenlik Jüri Ödülü kazanan Gazze’de Hâlâ Hayattayız [Aisheen (Still Alive in Gaza), 2010], Hayalet Avcılığı (Istiyad Ashbah, 2017), Toprak ve Ekmek (Of Land and Bread, 2019) gibi filmler öne çıkıyor.

İstanbul Tophane’deki Tütün Deposu’nda 4 Mayıs’a kadar izleyecilerle buluşmaya devam edecek olan seçkinin tüm gösterimleri ücretsiz ve ön kayıt gerektirmiyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Ayrıntılı bilgi ve etkinlik takvimine Depo İstanbul’un internet sitesinden erişilebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com