Yitik Zamanın Peşinde ‘Masumiyet Müzesi’ belgeseli ile açılıyor

Pera Film tarafından düzenlenen Yitik Zamanın Peşinde adlı film programı, 2 Şubat’ta Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesi romanından esinle oluşturulan belgesel film Hatıraların Masumiyeti gösterimi ile başlıyor.

  • ü
  • 23 Ocak 2024
  • ü
  • Kültür

Pera Film’in Gelecek Hatıraları sergisi kapsamında düzenlediği film programı Yitik Zamanın Peşinde, 2 Şubat’ta Orhan Pamuk’un çok satan romanı Masumiyet Müzesi’nden esinle hazırlanan belgesel film Hatıraların Masumiyeti gösterimi ile başlıyor.

Yönetmenliğini Grant Gee’nin yatığı belgesel İstanbul’da geçen ve aşk, hafıza, hatıra temalarını iç içe geçiren bir anlatıyı takip ediyor. Başkarakter, Pamuk’un romanında olduğu gibi, unutamadığı bir aşkın hatıralarını korumak için müze kuran Kemal’dir.

Hatıraların Masumiyeti 2 Şubat saat 19.00’daki ilk gösterimin yanı sıra 14 Şubat’ta yine saat 19.00’da izleiyici ile buluşacak.

Thien An Pham imzalı “Altın Kozanın İçinde” 2023 Cannes Film Festivali’nde en iyi ilk film seçildi.

2023’ün “en iyi ilk filmi” de programda

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşecek program kapsamında ayrıca usta yönetmen Wim Wenders’in merakla beklenen yeni filmi Mükemmel Günler ise 10 Şubat ve 21 Şubat tarihlerinde gösterilecek.

Geçtiğimiz yıl Cannes Film Festivali’nde “En İyi İlk Film” seçilerek Altın Kamera ödülüne layık görülen Altın Kozanın İçinde ise 7 Şubat saat 19.00’da sinemaseverlerle buluşacak. Thien An Pham imzalı film, korkunç bir trafik kazasının ardından annesiz kalan beş yaşındaki yeğeniyle birlikte trajik bir yolculuğa çıkan Thien’in hikayesine odaklanıyor.

Chris Marker’ın unutulmaz filmi Güneşsiz ve bilimkurgu türünün kült yapımlardan Gizemli Şehir programda de izlenebilir.

Program kapsamındaki film gösterimleri indirimli müze giriş bileti ile izlenebileceği gibi, Biletler Biletix’ten veya Pera Müzesi resepsiyonundan her gilm için ayrıca bilet temin edilebilir.

Filmler, gösterim tarihleri ve yaş sınırlamaları hakkında detaylı bilgi için www.peramuzesi.org.tr adresi ziyaret edilebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com