Yazar Alev Alatlı hayatını kaybetti

Bugün yaşamını yitiren 79 yaşındaki yazar Alev Alatlı, bir süredir hastalık sebebiyle tedavi görüyordu.

  • ü
  • 02 Şubat 2024
  • ü
  • Kültür

Yazar Alev Alatlı

Yazar Alev Alatlı, tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında hayatını kaybetti. “Yaseminler Tüter mi, Hâlâ?”, “İşkenceci”, “O.K Musti Türkiye Tamamdır”, “Viva La Muerte!” ve “Schrödinger’in Kedisi”nin de aralarında olduğu kitapları bulunan Alatlı, bir süredir hastalık sebebiyle tedavi görüyordu.

ÖLÜMÜNÜ BAKAN KOCA DUYURDU

Alatlı’nın ölüm haberini duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı:

“Alev Hanımı kaybettik. Bir süredir tedavi altındaydı. Kendisini ziyarete gittiğimde, “Bu toprakları daha çok sevdirmeliyiz.” demişti. Bu sözünü aydınlarımıza, yöneticilere, ülkemizin bugününe, yarınlarına etki etme gücüne sahip herkese yönelik bir vasiyet olarak anlamıştım. Alev Alatlı, fikir ve sanat hayatımızın büyük isimlerindendi. 2014 yılında edebiyat dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü başta olmak üzere, pek çok ödülle onurlandırılmıştı. Hepimizin başı sağ olsun.”

ARAFAT’TAN MADALYA ALMIŞTI

Filistin davasına verdiği desteklerle tanınan Alatlı’ya, 1986 yılında Tunus’ta sürgünde olan Yaser Arafat tarafından “Özgürlük Madalyası” verilmişti.

Geçtiğimiz yıl Anadolu Ajansı’na verdiği röportajda, kendini “çok şanslı bir insan” olarak nitelendiren Alatlı, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yaşamanın ve farklı kültürleri tanımanın kendisi için büyük bir şans olduğunu belirtti. Özellikle Türkiye’nin doğusunda yaşamanın ve oradaki hayatı gözlemlemenin, ona yaşamı ve insanları daha yakından anlama fırsatı sunduğunu ifade etti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com