Vizyonda bu hafta: Üç animasyon dikkat çekiyor

Biri yerli üç animasyon filmin öne çıktığı vizyon haftasında toplam altı film izleyici ile buluşuyor.

  • ü
  • 11 Ekim 2024
  • ü
  • Kültür

Ekim ayının ikinci vizyon haftasında altı film izleyici ile buluşuyor. Biri yerli üç animasyon filmin öne çıktığı haftada, kalan filmlerin tümü yerli yapımlar.

My Hero Academia‘nın yeni filmi My Hero Academia: You’re Next, bir klasik peri masalının çağdaş bir yorumu Cesur Prenses: Sihirli Ülke, distopik bir gelecekte İstanbul’da geçen Cille 2069 öne çıkan filmler arasında.

My Hero Academia: You’re Next

Tüm zamanların en çok satan manga serilerinden olan ve dünya çapında 100 milyondan fazla kopyası olan Kôhei Horikoshi’nin imzasını taşıyan My Hero Academia’nın yeni filminde, Japonya’nın en cesur kahramanları, yeni bir tehditle karşı karşıya kalıyor ve dünyayı kurtarmak için Dark Might’a karşı kıran kırana bir mücadele başlıyor.

My Hero Academia: You’re Next’in (Boku no Hiro Akademia za Mubi Yua Nekusuto) yönetmen koltuğunda ise Ghost in the Shell (1995), Cowboy Bebop (2001) ve Darker Than Black: Kuro no keiyakusha (2007) gibi anime dizi ve filmleriyle tanınan Japon yönetmen Tensai Okamura oturuyor.

Deku’nun U. A.’daki ikinci yılının baharında kahramanlar ve kötü adamlar arasında tam bir savaş patlak vermiştir. Deku, ezici derecede güçlü Tomura Shigaraki ile karşı karşıya gelmiş ve ikisi şiddetli bir şekilde çarpışmış ve hem kahramanlar hem de kötü adamlar ağır hasar almıştı. O zamandan beri Shigaraki’nin geri çekilmesiyle savaş geçici olarak durmuştu. Bir sonraki yüzleşmelerinin zamanı her saniye yaklaşırken, gizemli bir adam aniden ortaya çıkar. Kendini All Might’ın yerine geçecek kişi olarak tanıtan ve “Yeni Sembol” olduğunu söyleyen gizemli adam, “Sıra bende!” diyerek hakimiyetini ilan eder.

Cesur Prenses: Sihirli Ülke

Rus yönetmen Alex Tsitsilin’in imzasını taşıyan animasyon film Cesur Prenses: Sihirli Ülke (Rebellious), klasik peri masalı Güzel ve Çirkin’in modern bir yorumu. Dik başlı, cesur prenses kötü büyücü Kezabor tarafından kaçırılır. Prensesin zeki nişanlısı onu bulmak için bütün yeteneğini kullanıp destansı bir yolculuğa çıkarken, Prenses kendisini kaçıranlara meydan okuyup kendi kaçış planını hazırlar.

Cille 2069 (6+)

Çocukların severek izlediği çizgi film serisi Cille, beyaz perdeye uyarladı. Çizgi film serisinin prodüktörlüğünü yapan Muhammet Musab Gündüz, Cille 2069‘da yönetmen koltuğunda.

Distopik bir gelecekte, İstanbul’un küçük bir kısmı kubbe şeklinde bir güç kalkanıyla korunmaktadır. Bu bölgeye de Altın Şehir denmektedir. Bu kubbenin altında yaşayan insanlar huzurlu ve mutlu iken, kubbe dışında kalan üç klan halkı sefil bir hayat sürmektedir. Altın Şehrin güç kaynağı, içerisinde enerjisel bir yaratık bulunan Cille denilen bir taştan sağlanmaktadır. Cillenin sağladığı enerji, şehrin kalbindeki kuantum bilgisayarının da çalışmasını sağlamaktadır. Cille 2069, zorlu bir mücadeleyle karşı karşıya olan bir ekibin hikâyesini konu ediniyor.

Dengeler

Keloğlan ve Anka filmlerinden tanıdığımız Süleyman Mert Özdemir’in yönettiği Dengeler, amatör bir sokak boksörünün hayatta kalma mücadelesine odaklanıyor. Filmde aynı olaylar, üç farklı karakterin gözünden anlatılıyor. Ferit Kamacı, annesine verdiği sözü tutmak ister ve bu amaçla ringe çıkar. Yenilmesi beklenen müsabakada Ferit, mafyanın desteklediği profesyonel rakibini nakavt eder. Aynı gece Ferit’in ağabeyi Ali’nin uğradığı suikast gerçekleşince işler iyice karışır ve Ferit zorlu bir mücadeleye girmek zorunda kalır. Filmin başrollerinde Cihangir Ceyhan, Erol Babaoğlu, Tanju Bilir ve Mazlum Çimen var.

Ayrılık A. Ş.

Tanser Yılmaztürk’ün yönettiği Ayrılık A. Ş.’de dört arkadaş, başlarından geçen bir olay üzerine sevgililerinden ayrılmak isteyenler için bir şirket kurarlar. Film, şirketin sevgili olan çiftleri ayırırken, şirket kurucularının kendi hayatlarında tam tersine, bir aşk durumu yaşamaya başladıklarını konu alıyor. Filmde İdris Nebi Taşkın, Melis Tüzüngüç, Zeynep Urhan, Etem Caner Karaüç, Mertkan Arat, Bella Nabivi, Eren Genç, Bahattin Gök, Volkan Cal, Tuğçe Sarıkaya Dağıstan, Aydın Genç, Nurselva Ünsür, Aydın Heper ve Ezgi Say rol alıyor.

Kabir Azabı: İnsi ve Cinni

Haftanın korku olmazsa olmaz korku filmi ise Kabir Azabı: İnsi ve Cinni. Gökhan Arı’nın yönettiği filmde Rabia Akgün, Faik Umut Özalp, Ulukan Ağdaş gibi isimler rol alıyor. Muhsin ve Nejla yeni evli, mutlu bir çifttir. Ava giden Muhsin bir kaza kurşunuyla ölür. Muhsin’in ölümünü kabul edemeyen Nejla yakın arkadaşı olan Ezgi’nin de yönlendirmesi ile bir medyumla görüşür. Çaresiz bir şekilde medyuma inanarak Muhsin’i mezarından çıkartır ve eve getirir. İstediğinin yerine geldiğine inanan Nejla geri dönenin Muhsin değil de başka bir yaratık olduğunu anladığında çok geçtir.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com