‘Ülke Sineması’nın Şubat konuğu Macaristan

‘Ülke Sineması’ Macar sinemasının usta yönetmenlerini Beyoğlu Sineması’na getiriyor.

  • ü
  • 23 Şubat 2024
  • ü
  • Kültür

Çocuklarıma Günce filminden

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildikten sonra, İBB Kültür’ün hazırladığı programlara ev sahipliği yapan Beyoğlu Sineması, ‘Ülke Sineması Kuşağı’ programı kapsamında bu ay Macar filmlerini odağına alıyor. Macaristan ile Dostluk Anlaşması’nın yürürlüğe girmesinin yüzüncü yıldönümü olması vesilesiyle Macaristan’ı konuk alan program, farklı akımlarda eserler vermiş Macar sinemasının ustalarını hatırlatmak amacıyla bir seçki sunuyor.

Kızıllar ve Beyazlar filminden

Macar Kültür Merkezi işbirliğiyle hazırlanan ‘Ülke Sineması: Macaristan’ programı; dünya çapında yankı uyandıran, siyaseti ve sanatı farklı bir bakış açısıyla ele alan Macar filmlerini izleyiciyle buluşturuyor. Bu filmler arasında; savaş gerçekliğini gösteren Kızıllar ve Beyazlar (Miklós Jancsó, 1967), Akademi Ödülleri’nde Yabancı Dilde En İyi Film dalında aday gösterilen Macarlar (Zoltán Fábri, 1978), göçebe toplulukların folklorik hikâyelerinden yola çıkan Beyaz Kısrağın Oğlu (Marcell Jankovics, 1981), Cannes’da Jüri Özel Ödülü kazanan Çocuklarıma Günce (Márta Mészáros, 1984) ve Cannes’da Altın Kamera ödülüne layık görülen Benim 20. Yüzyılım (Ildikó Enyedi, 1989) yer alıyor.

Benim 20. Yüzyılım filminden

Özel seçki ve içeriklerle İstanbullu sinemaseverlerin uğrak noktası olmayı sürdürmeyi amaçlayan Beyoğlu Sineması, geçtiğimiz Aralık ayında başlayan ‘Ülke Sineması Kuşağı’nda ilk olarak Ukrayna, ardından Peru sinemasını odağına almıştı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

23 – 29 Şubat tarihleri arasında Beyoğlu Sineması’nda gerçekleşecek ‘Ülke Sineması: Macaristan’ programının biletleri İstanbul Senin uygulamasından ücretsiz bir şekilde temin edilebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com