Uçan Süpürge ödüllerinin sahipleri belli oldu

27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin ödüllerinin sahipleri açıklandı.

  • ü
  • 30 Mart 2024
  • ü
  • Kültür

Bu yıl 27.’si düzenlenecek olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin ödüllerinin sahipleri belli oldu. Sinemada kadın emeğini görünür kılmak ve kadın sinemacılara cesaret aşılamak amacıyla verilen ödüllerin bu yılki sahipleri Hatice Aslan, Tülin Özen, Ayşe Polat, Nida Karabol, Deniz İlhan oldu.

Bu yılki teması “Daha Fazlası, Daha Azı Değil” olan festivalde oyuncu Hatice Aslan Onur Ödülü’ne; oyuncu Tülin Özen, yönetmen Ayşe Polat ve yapımcı Nida Karabol ise Bilge Olgaç Başarı Ödülleri’ne, oyuncu Deniz İlhan ise Genç Cadı Ödülü’ne layık görüldü.

Ödüller, Ankara’nın en eski sinemalarından olan ve yakın zamanda yeniden kullanıma kazandırılan Kavaklıdere Sineması’nda 9-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalin açılış töreninde takdim edilecek.

Maruz kalınan haksızlıklara ve elde edilen kazanımlara rağmen süregelen cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmeyi amaçlayan festival “Daha Fazlası, Daha Azı Değil” temasına ek olarak İranlı şair Füruğ Ferruhzad’dan esinle “Sen Uçuşu Hatırla” diyerek olumsuzluklara rağmen yorulmadan ve umutsuzluğa kapılmadan verilen kadın mücadelesini hatırlatıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Kült Kavaklıdere’de düzenlenecek festivalin film seçkisinin ve programının yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com