Türkiye’de ilk: Tam kapsamlı Dijital Deneyim Müzesi

Türkiye’nin en büyük sabit dijital deneyim merkezi olma özelliğini taşıyan İBB Kültür bünyesindeki Dijital Deneyim Müzesi ziyaretçilerini bekliyor.

  • ü
  • 10 Mart 2024
  • ü
  • Kültür

Avrupa’nın en büyük ve Türkiye’nin ilk tam kapsamlı dijital deneyim müzesi olma özelliğini taşıyan müze kapılarını ziyaretçilere açtı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ ve Tuce Investment iş birliğinde açılan Dijital Deneyim Müzesi, dijital teknolojiler ve multidisipliner yaklaşımla hazırlanan etkileşimli sergilere ev sahipliği yapıyor.

Her yaştan ziyaretçinin deneyimi gözetilerek kapsayıcılığı desteklemek üzere tasarlanan müze 2.000 metrekareye yayılıyor ve aynı anda 400 kişi ağırlama kapasitesine sahip. Sanal gerçeklikten artırılmış gerçekliğe, dokunmatik ekranlardan yapay zekâ destekli interaktif uygulamalara kadar pek çok teknolojik gelişmeden yararlanılan müze Beyoğlu Sütlüce’de yer alıyor.

3D ve 4D deneyimler sunan ve dijital teknolojiler ve multidisipliner yaklaşımla hazırlanan etkileşimli sergilere yer veren Dijital Deneyim Müzesi her ziyarette farklı bir deneyim yaşatma vaadiyle geliyor. Yapay zekâ, sanal gerçeklik, etkileşimli ekranlar, kızılötesi ve derinlik algılama sensörleri gibi teknolojilerin kullanıldığı müze dinamik bir öğrenme ortamı sunmayı amaçlıyor.

Sanata ve bilime etkileşimli erişim

Müzenin açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu “2 bin metrekareye yayılan bu müze, İstanbul’un ilk tam kapsamlı dijital müzesi olma özelliğini de taşıyor. İBB Kültür AŞ Dijital Deneyim Müzesi, yeni nesil bir müzecilik anlayışının da özel bir örneği. Dijital sanata ve bilime etkileşimli biçimde erişme imkânı da sunuyor olacak. Tabii burada, zaman içerisinde değişen konseptlerle, yeni yazılımlarla heyecan verici yolculuğuna da sürdürülebilir bir şekilde devam edecek.” sözlerine yer verdi.

Kültür sanatta geleceğe köprü

İBB Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Abbas ise müzenin alternatif bir sanat merkezi olma özelliğine dikkat çekerek “Müzelerimizde tarihi, dijital sanatla bir araya getirdik. Dijital Deneyim Müzesi ile kültür sanatta geleceğe köprü olma yolculuğumuz devam ediyor. Müzenin güncellenebilir bir teknolojik altyapıya sahip olması, yerli ve yabancı yeni medya sanatçıları ve dünyanın önde gelen sanat kurumları ile yapılacak işbirliklerinde büyük avantaj sağlayacak. İnanıyorum ki müzemiz, çok kısa içerisinde öncü dijital sanat müzelerinden biri olacak.” yorumunda bulundu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Bilet satışları Passo üzerinden satışa sunulan ve Beyoğlu Sütlüce’de yer alan Dijital Deneyim Müzesi’ne İETT otobüsleriyle ulaşım sağlamak mümkün. Ziyaret saatleri ve ulaşım hakkında detaylı bilgiye müzenin internet sitesinden erişilebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com