Tarihçi ve yazar Özlem Kumrular hayatını kaybetti

İsviçre'nin Zürih kentinde geçirdiği trafik kazası sonrası yoğun bakıma alınan tarihçi ve yazar Prof. Dr. Özlem Kumrular yaşamını yitirdi.

  • ü
  • 29 Mayıs 2024
  • ü
  • Kültür

Geçtiğimiz yıl İsviçre’nin Zürih kentinde geçirdiği trafik kazası sonrası yoğun bakıma alınan tarihçi ve yazar Prof. Dr. Özlem Kumrular hayatını kaybetti.

Doğan Kitap tarafından yapılan açıklamada, “Geçirdiği talihsiz kaza sonrası bir süredir yaşam mücadelesi veren yazarımız Prof. Dr. Özlem Kumrular’ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sevenlerine ve yakınlarına sabırlar dileriz” denildi.

ÖZLEM KUMRULAR KİMDİR?

1974 yılında İstanbul’da doğan Prof. Dr. Özlem Kumrular lisansını Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nde, yüksek lisansını aynı üniversitenin Tarih Bölümü’nde, doktorasını ise İspanya’da Salamanca Üniversitesi’nde tamamladı. Özlem Kumrular, İspanya kaynaklarından Türk ve Osmanlı tarihini araştıran yeni kuşak tarihçilerin başında geliyordu.

KÜLTÜR TURLARINDAN YAZARLIĞA

TV’de de çok sayıda programa konuk olan Prof. Kumrular son dönemde kültür turlarında rehberlik yapıyordu.

“Dünyada Türk imgesi” ve “Türk Korkusu” gibi araştırma kitapları bulunan tarihçi Özlem Kumrular’ın, “İslam Korkusu” ve “Osmanlı Habsburg Düellosu” gibi araştırma kitapları yabancı dillere çevrildi.

Ayrıca “Kösem Sultan”, “Haremde Taht Kuranlar – Nurbanu ve Safiye Sultan” gibi tarihi kurgu romanlar da kaleme alan Kumrular, “Sultanın Mutfağı” incelemesiyle Osmanlı saray mutfağına derinlemesine bakış getiren bir esere imza attı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com