Sinopale, ‘yeni değerler evreni’ne davet ediyor

Sinopale 9, Dokuzuncu Uluslararası Sinop Bienali, “Tükenmeden Önce: Yeni Değerler Evreni” başlığı altında 23 Eylül'de başlıyor.

  • ü
  • 23 Ağustos 2024
  • ü
  • Kültür

Adrien Tirtiaux, Göke'nin Batışı / The Sinking of the Göke

Sinop’un çağdaş sanat alanındaki önemli etkinliği Sinopale Uluslararası Bienali, bu yıl 23 Eylül – 31 Ekim 2024 tarihleri arasında dokuzuncu kez düzenleniyor. “Tükenmeden Önce: Yeni Değerler Evreni” başlığı altında gerçekleştirilecek bienal bu yıl ekoloji, döngüsellik ve sürdürülebilirlik temalarına odaklanıyor.

Eş-küratörlüğünü Melike Bayık, Deniz Erbaş, İpek Sur’un, Nil İlkbaşaran ve Hal Kolektif’in üstlendiği bienalin üretim süreci 23 Eylül’de başlayacak. Ana sergi ise 11 Ekim 2024 tarihinde ziyaretçilere açılacak. Serginin yanı sıra Sinop’un farklı mekanları ve kamusal alanlarında film gösterimleri, performanslar, atölyeler ve uluslararası kültür sanat ilgililerinin buluşmaları gerçekleştirilecek.

Sinopale, Uluslararası Sinop Bienali, Sinop Belediyesi başta olmak üzere bir çok kuruluşun, özel kişilerin ve Sinop halkının katkıları ve iş birliğiyle, Sinop Sürdürülebilir Kalkınma Derneği tarafından organize edilen, yerel kalkınma bağlamında sivil toplumun kültür ve sanat temelli diyalog geliştirmek amacıyla “paylaşıma dayalı bir sanat üretimi” modelinde bir araya gelmesini sağlayan uluslararası bir etkinlik olarak adından söz ettiriyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com