Sinan Hussein, retrospektif sergisi ile İstanbul’da

Sinan Hussein’in “Retrospective” sergisi Guga Contemporary’de gerçekleşecek. Sanatçının bir çok koleksiyon ve müzede eserleri bulunuyor.

  • ü
  • 01 Temmuz 2024
  • ü
  • Kültür

Eserleri dünyanın bir çok ülkesinde özel koleksiyonlarda, devlet ve kraliyet koleksiyonlarında, müzelerde bulunan Sinan Hussein’in retrospektif sergisi Guga Contemporary’de açıldı.

1977 yılında Irak’ta dünyaya gelen sanatçı Bağdat Güzel Sanatlar üniversitesi resim bölümünde öğrenim gördü. Ülkesindeki savaş nedeniyle birçok kez ölüm ile yüz yüze gelmiş, mezuniyetinden sonra önce Ürdün’e sığınmış ardından Kuveyt’e yerleşmiştir.

Sanatçı, 2017 yılında on yılını geçireceği Amerika’ya göç ederek vatandaşlık hakkı kazandı. Geçtiğimiz yıl Avustralya’da, birkaç ay önce de Bahreyn’de kişisel sergileri yapılmış olan sanatçının Amerika ve Arap Ülkeleri başta olmak üzere Avrupa ve Uzak Doğu’da da hatırı sayılır sayıda takipçisi bulunuyor. Türkiye’deki beşinci kişisel sergisi olan bu seçki Hussein’in son on üç yıllık sanat hayatının farklı serilerini içeriyor.

28 Haziran – 11 Ağustos arasında galerinin Beyoğlu / Tophane’de bulunan salonunda gerçekleşecek olan sergi Cuma ve Cumartesi günleri 10:00 – 21:00, diğer günler 10:00 – 19:00 arası ziyaret edilebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com