Schubert’in Winterreise’si AKM’ye geliyor

Winterreise, Modern Dans Topluluğu MDTistanbul’un yorumuyla AKM’de sahnelenecek.

  • ü
  • 26 Şubat 2024
  • ü
  • Kültür

Franz Schubert’in bestelediği, şair Wilhelm Müller’in kaleme aldığı Winterreise (Kış Yolculuğu), İstanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu İstanbul’un (MDTistanbul) yorumuyla sahneye taşındı. Prömiyerini 17 Şubat’ta Kadiköy Belediyesi Süreyya Opera Salonu’nda yapan bu 24 parçalık şiir dizisi, AKM’de sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

Winterreise, sevgilisinin başkasına aşık olduğunu anlayan şairin köyünü ve insanlarını geride bırakarak çıktığı yolculuğu odağına alıyor. Aşkı kaybetmiş ve yalnızlık hissiyle yaşayan şair, kendi varoluşunu ve yaşamın anlamını sorguluyor.

Alman klasik müziğindeki şan metodu ve tekniği üzerinde büyük etkiler bırakan bu eserin MDTistanbul versiyonunda Liedler; bariton Kevork Tavityan ve yaylı çalgılar dörtlüsü Aslı Ceren Gürkan, Pınar Gizem Korkmaz, Verda Gül, Gözde Öcal Güvemli tarafından yorumlanıyor. Deniz Özaydın, Evrim Akyay, Emre Karaca, Huri Murphy, İsmet Köroğlu, Mert Öztekin ve Tuğçe Göncü’nün koreograf olarak yer aldığı aldığı eserin librettosu ve yönetimi Mert Öztekin’e ait.

Görsel konsept tasarımında Burhan Yücel’in, dekor ve kostüm tasarımında ise Olcay Engin Kaymaz’ın yer aldığı Winterreise’nin dekor tasarımında İstanbul Devlet Opera ve Balesi ve farklı kurumlardaki atık kâğıtlar kullanılarak kâğıt israfına dikkat çekildi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Winterreise’nin MDTistanbul yorumu 5 Mart ve 2 Nisan’da Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Sahnesi’nde yer alacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com