“Şarap Rengi Deniz”, İstanbul’da seyirci ile buluşuyor

Yönetmen Nefin Dinç’in son belgeseli "Şarap Rengi Deniz" İstanbul Film Festivali kapsamında seyirci ile buluşuyor. Belgesel, Akdeniz ve çevresinde küresel ısınmanın yol açtığı değişikliklere odaklanıyor.

  • ü
  • 19 Nisan 2024
  • ü
  • Kültür

Yönetmen Nefin Dinç’in son belgeseli Şarap Rengi Deniz (Wine Dark Sea), 43. İstanbul Film Festivali kapsamında gösterilecek.

Film, Homeros’un “Şarap Rengi Deniz” ismini verdiği Akdeniz’de ve çevresinde küresel ısınmanın yol açtığı derin değişiklikleri anlatıyor. Küresel ısınma nedeniyle Akdeniz’in havası, suyu, kültürü ve yaşam biçimi hızla değişiyor. Aynı zamanda toplumun her kesiminden insan ve birçok kuruluş, küresel ısınmanın bölgedeki olumsuz etkilerini en aza indirmek için çalışıyor. Ancak bütün bu çabalar yeterli olacak mı? Şarap Rengi Deniz izleyiciyi şu soru ile baş başa bırakıyor: Akdeniz’de çevre sorunlarına çözüm bulamayıp bir zamanların güzel Akdeniz hayalinin gölgesinde mi yaşayacağız? Yoksa hep beraber yeni bir hikâye mi yaratacağız?

ULUSAL BELGESEL YARIŞMASI’NDA YARIŞACAK

Festivalin Ulusal Belgesel Yarışması bölümünde de yarışacak olan Şarap Rengi Deniz‘in senaryosunu Herkül Millas ve Ioannis N. Grigoriadis ile birlikte aynı zamanda eserin yönetmenliğini de yapan Nefin Dinç yazdı. 43 dakikalık yapım Türkçe, İngilizce, Yunanca ve altyazılı olarak seyircinin karşısına çıkacak.

Yönetmen Nefin Dinç

Şarap Rengi Deniz belgeseli 23 Nisan Salı günü 13:30’da Sinematek/Sinema Evi’nde,  27 Nisan Cumartesi 19:00’da ise Beyoğlu Sineması görülebilecek.

TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI FİLM FESTİVALİ

Öte yandan, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen, Türkiye’nin en büyük sinema etkinliği İstanbul Film Festivali, 43. kez sinemaseverlerle buluşuyor. Bu yıl N Kolay’ın festival sponsorluğunu üstlendiği etkinlik, Türkiye ve dünya sinemasından nitelikli ve ödüllü filmleri, özel gösterimleri, yıldız oyuncuları ve usta yönetmenleri bir araya getiriyor.

43. İstanbul Film Festivali dünya sinemasının en yeni örnekleri, kült yapıtlar, usta yönetmenler ve genç yeteneklerin son filmlerinin de aralarında olduğu 132 uzun ve 12 kısa metrajlı filmden oluşan zengin bir program sunuyor. Festival, 12 gün boyunca, film gösterimlerinin yanı sıra konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla yapılacak söyleşiler, özel gösterimler ve etkinliklerle sinema dolu günler yaşatacak.

Daha ayrıntılı bilgi ve biletler temini için tıklayınız.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com