Sanatta Zoom etiği: “Bilmediğin”

Sanatçı Eda Emirdağ’ın video çalışmalarına yer veren sergi “Bilmediğin” Bilsart’ta sanatseverlerle buluşuyor.

  • ü
  • 31 Mayıs 2024
  • ü
  • Kültür

Toplumsal konulara ve materyalin kendisinin sınırlarına odaklanarak çalışan sanatçı Eda Emirdağ, video çalışmalarına yer veren sergi “Bilmediğin” Bilsart’ta sanatseverlerle buluşuyor. Sergide, beden politikaları, kültürel miras, göçmen sorunları, fotoğraf etiği, sunum estetiği, imaj temsili, arşiv ve telif gibi konular üzerine üreten sanatçının zoom as a panopticon ve democracy adlı eserleri yer alıyor.

Eda Emirdağ’ın pandemi döneminde araştırdığı gözetleme sistemlerinin güncel etkisini konu alan akademik video projesi zoom as a panopticon, imaj üzerindeki kişisel verileri spekülatif bir bakış açısıyla ele alıyor ve bunları tartışmaya açıyor. Sanatçı bu projede, Nisan 2020’den bu yana biriktirmeye devam ettiği zoom görüntülerini kaydetmesi ve zoom üzerinden kaydedilen videoların sanat için kullanılmasının etiğini sorguluyor.

Sanat hayatının tüm ürünlerinin yer aldığı sergide sanatçının democracy adlı eseri de sergileniyor. Bu çalışmada ise Eda Emirdağ doğanın bilgeliğine odaklanıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Sanatçının 2015 yılından bu yana gerçekleştirdiği çalışmalarının arşivini sanatçının gözünden izlemeye imkân sunan sergi 29 Mayıs’a kadar Bilsart’ta görülebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com