Sanatçı Şener Kökkaya hayatını kaybetti

Ünlü tiyatro sanatçısı, sinema ve dizi oyuncusu Şener Kökkaya, 82 yaşında Adana'da hayatını kaybetti.

  • ü
  • 20 Temmuz 2024
  • ü
  • Kültür

Tiyatro sanatçısı, sinema ve dizi oyuncusu Şener Kökkaya, 82 yaşında Adana’da hayatını kaybetti. Kültür ve Turizm Bakanlığı sosyal medya hesabından yayımladığı taziye mesajında Kökkaya’ya Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Ünlü tiyatro sanatçısı, sinema ve dizi oyuncusu Şener Kökkaya, 82 yaşında Adana’da hayatını kaybetti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, sosyal medya hesabından yayımladığı taziye mesajında Kökkaya’nın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, “Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.” ifadelerine yer verdi.

Kökkaya, tiyatronun yanı sıra “Kaçak”, “Kutsal Damacana 2: İtmen”, “Organize İşler” ve “Vizontele” gibi yapımlar ile beyaz perdede de rol aldı.

Şener Kökkaya, yarın saat 17.00’de Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak.

ŞENER KÖKKAYA KİMDİR?

1942 yılında dünyaya gelen Şener Kökkaya, sanat yaşamına 1957 yılında Eskişehir’de amatör tiyatro ile başladı. Eskişehir Oda Tiyatrosu ve Eskişehir Belediye Şehir Tiyatrosunda birçok oyunda rol alan Kökkaya, Devlet Tiyatrolarında konuk oyuncu olarak çalıştı.

1982 yılına kadar Ankara Sanat Tiyatrosu’nda oyunculuk ve sahne amirliği görevlerinde bulunan sanatçı, 1970’li yıllarda TRT’de yayımlanan “5 Dakika” programıyla adını geniş kitlelere duyurdu.

Adana Devlet Tiyatrosunda da çalışan Kökkaya, çok sayıda film ve televizyon dizisinde rol alarak sanat dünyasında önemli bir yer edindi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÇOK OKUNANLAR

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com