Sanatçı Emel Matlouthi Diyarbakır Newroz’unda sahne alacak

Dünyaca ünlü Tunuslu şarkıcı Emel Matlouthi, 21 Mart’ta Diyarbakır Newroz kutlamalarında sahne alacak.

  • ü
  • 11 Mart 2024
  • ü
  • Kültür

Fotoğraf: Instagram

Bu yılda onlarca ilde gerçekleşecek olan Newroz kutlamalarının programları belli oldu. 21 Mart’ta Diyarbakır’da gerçekleşecek olan program şarkıcı Emel Matlouthi’yi ağırlayacak olmasıyla öne çıkıyor.

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde 15 Mart’ta gerçekleşecek olan kutlamayla başlayan Nevruz Bayramı, 25 Mart’ta Ağrı’daki programla son bulacak.

Matlouthi’nin sahne alacağı Diyarbakır kutlaması ise 21 Mart’ta Berdan Öztürk, Tuncer Bakırhan ve Çiğdem Kılıçgün Uçar’ın katılımıyla gerçekleşecek. Programda Matlouthi ile birlikte Mikail Aslan, Arhat, Faraj Ali Pour ve Xezel Mistefa da sahne alacak.

“Türkiye’de evime gelmiş gibi hissediyorum”

Türkiye’de Holm şarkısıyla tanınan başarılı sanatçı Emel’in Newroz sebebiyle Diyarbakır’da sahne alacak olması sanatçının Türkiyeli dinleyicileri tarafından sevinçle karşılandı.

Daha önce de Türkiye’de konser vermiş olan sanatçı, Türkiye’de bulunmakla ilgili “Buraya gelmek benim için sıradan bir ziyaretten daha fazlası, evime gelmiş gibi hissediyorum.” yorumunda bulunmuştu.

Emel Matlouthi kimdir?

Son albümünün tamamen kadın emeğinin ürünü olması ve Filistin halkına verdiği destekle de dikkat çeken Emel Matlouthi, ilk bestesini 10 yaşında yaptı. Profesyonel müzik hayatı ise üniversite yıllarında kurduğu metal grubuyla başlayan sanatçı, zamanla dünya müziğine ilgi duymaya başladı.

Sanatını bir ifade aracı olarak kullanan Tunuslu şarkıcı Matlouthi, Ya Tounes Ya Meskina (Zavallı Tunus, 2006) isimli şarkısıyla hükümetin tepkisini çekince Fransa’ya yerleşmek zorunda kaldı. Tunus’ta 2010 yılında başlayan protestolardan ilhamla yazdığı Kelmti Horra (Sözüm Özgür) şarkısı ise Tunus devriminin simgesi haline gelen Emel, “Tunus Devrimi’nin Sesi” olarak anılmaya başlandı.

Tunus’ta baskı altındaki üretiminin yaratıcı olmasını sağladığını vurgulayan sanatçının aralarında Everwhere We Looked Was Burning, The Tunis Diaries, Kelmti Horra’nın da yer aldığı birçok albümü bulunuyor. 2024 yılında Nar ve Lose My Mind isimli iki tekli çıkaran Emel’in, tamamen kadın emeğiyle üretilen albümü MRA’in ise 19 Nisan’da dinleyici ile buluşması bekleniyor. Son albümü için Shirin Neshat ve Laurie Anderson gibi pek çok başarılı kadın sanatçıyla iş birliği yapan şarkıcı şimdilerde yaşamını New York’ta sürdürüyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com