Sanat pratiğine teknoloji etkisi: Zamansız Meraklar

Sanat tarihi boyunca işlenen konuların teknoloji ve dijital kültür penceresinden yeniden ele alındığı sergi “Zamansız Meraklar” İstanbul Modern’de ziyaretçilerini bekliyor.

  • ü
  • 02 Nisan 2024
  • ü
  • Kültür

Güncel teknolojilerin ve dijital kültürün sanatçıların düşünce ve üretim biçimlerine nasıl yön verdiğine odaklanan sergi Zamansız Meraklar, tarih boyunca sanatın farklı alanlarında öne çıkan konuları yeni bakış açılarıyla ele alıyor. Sanatın ilk ürünlerinden bugününe sanatçıların ağırlık verdiği konuların, dijital araçların olanak tanıdığı ifade teknikleriyle, çağdaş bir şekilde yorumlandığı çalışmalar; sanatçıların farklı temalara ilişkin bakış açılarındaki dönüşümleri kayıt altına almayı amaçlıyor.

Küratörlüğünü Nilay Dursun ve Ümit Mesci’nin üstlendiği sergi; doğa, tarih, mimarlık, kent, kimlik ve toplum gibi başlıklara odaklanıyor. Sanatı ele alışıyla İstanbul Modern’in sergi ve koleksiyonlarıyla da ortak bir zeminde buluşan Zamansız Meraklar, sanatçıların düşünce yöntemleri ve anlatımlarındaki özgün unsurları görünür kılmayı önceliyor.

Coğrafyalar arasındaki sınırların nasıl esneklik kazandığının vurgulandığı sergi farklı coğrafyalarda üreten sanatçılar Cem A., Atıf Akın, Ozan Atalan, Kerem Ozan Bayraktar, Mehmet Berk Bostancı, Cihad Caner, Yasin Arıbuğa-Toprak Fırat, Beste İleri, Alican İnal, Yelta Köm, Ebru Kurbak, Oddviz, Özcan Saraç, Ahmet Rüstem Ekici-Hakan Sorar, Meltem Şahin ve Berkay Tuncay’ı bir araya getiriyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Sanatçıların üretim alışkanlıklarındaki değişimler üzerine düşünmeye davet eden Zamansız Meraklar, 11 Ağustos’a kadar İstanbul Modern’de ziyarete açık olacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com