Salt’ta ilkbahar

2024 İlkbahar programını duyuran Salt, 2 yeni sergi ve ses enstalasyonlarına ev sahipliği yapacak.

  • ü
  • 29 Nisan 2024
  • ü
  • Kültür

Yeni programı Mayıs ayında başlayacak olan Salt, 2 yeni sergi ve bir dizi ses enstalasyonuna ev sahipliği yapacak. Yeni programda Milano merkezli disiplinlerarası tasarım stüdyosu 2050+ tarafından Salt Beyoğlu’ndaki Forum alanı için tasarlanan Havaya Dair, sanatçı Itziar Barrio’nun Öyleyse En Başa Dönelim sergisi ve Özcan Ertek, Fulya Uçanok, Ömer Sarıgedik, Zeynep Hatipoğlu ve Passepartout Duo’nun ses enstalasyonları yer alıyor.

HAVAYA DAİR

Materyal, işitsel ve görsel deneyler üzerinden hava kirliliğine dair unsurları somutlaştırmayı amaçlayan Havaya Dair, hava kirliliğinin toplumsal ve ekolojik boyutlarını odağına alıyor. Ziyaretçilerini havanın maddeselliğiyle ilişki kurmaya yönlendiren sergi, yalnızca havaya nüfuz eden ve hava yoluyla yayılan zehirliliği değil, bu zehirliliğin işaret ettiği karmaşık toplumsal ve politik sonuçları, yerel ve küresel izlekleri, gezegen ölçeğindeki bağıntıları da ele alıyor. Havanın, bir bölgedeki faaliyetlerin binlerce kilometre ötedeki insan ve insan olmayan nüfusları etkileyebilen ortak bir alan olmasından yola çıkan ve İstanbul İtalyan Kültür Merkezi iş birliğinde gerçekleşen sergi 8 Mayıs -18 Ağustos tarihlerinde Salt Beyoğlu’nda ziyaret edilebilir.

ÖYLEYSE EN BAŞA DÖNELİM

Ortak varoluş fikriyle hafıza, duyumsama ve deneyimin merkezi olarak bedenin işlevini ele alan Öyleyse En Başa Dönelim, sanatçı Itizar Barrio’nun Madde Üçlemesi’ni oluşturan video işleri bir araya getiriyor. A Demon that Slips into Your Telescope While You’re Dead Tired and Blocks the Light (Sen Yorgun Düşmüşken Teleskobuna Girip Işığı Kesen Şeytan, 2019), ROBOTA MML (2019 – 2023), Particle Matter (Parçacıklı Madde, 2021) bölümlerinden oluşan üçleme toplumsal bağlamlar ile bireyleri bir arada tutan bağlantıları yeniden düşünmeye çağırıyor. Zaman, mekân ve kolektif deneyimin kesişimlerine dikkat çeken sergi, 23 Mayıs – 29 Eylül 2024 tarihlerinde Salt Galata’da görülebilir.

Salt Beyoğlu, L’Internationale’nin “Museum of the Commons” (Müşterekler Müzesi) projesi kapsamında, Bitkiler ve Bitkileri Sevenler için Sıcacık Toprak Sesleri programına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Haziran 2024’ten Nisan 2025’e kadar Kış Bahçesi’nde yer alacak program, adını elektronik müziğin öncülerinden Mort Garson’ın bitkiler için hazırladığı Mother Earth’s Plantasia (1976) albümünden alıyor. Bitkiler ve Bitkileri Sevenler için Sıcacık Toprak Sesleri’nde Özcan Ertek, Fulya Uçanok, Ömer Sarıgedik, Zeynep Hatipoğlu ve Passepartout Duo’nun ses enstalasyonları yer alacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com