Örnek Evler Yaşam Köyü’ne “Kelebek Etkisi” desteği

6 Şubat depremlerinin yol açtığı yıkıma sanat aracılığıyla destek olan “Kelebek Etkisi” sergisi ziyarete açıldı.

  • ü
  • 22 Mart 2024
  • ü
  • Kültür

6 Şubat depremlerinin yol açtığı ihtiyaçlara sanat yoluyla çözüm aramak ve bunu yaygınlaştırmak amacıyla açılan sergi Kelebek Etkisi, İyilik İçin Sanat Derneği’nin girişimleriyle hayata geçti. Abidin Dino, Hanefi Yeter, Adnan Çoker, Komet gibi isimlerin eserlerini bir araya getiren sergi; deprem bölgesinden 6 sanatçının eserlerine de ev sahipliği yapıyor.

Küratörlüğünü Galeri Nev İstanbul’un kurucusu Haldun Dostoğlu’nun üstlendiği sergi, kelebek etkisiyle hayata geçen Örnek Evler Yaşam Köyü’nü geniş kitlelere duyurarak duyarlılık yaratmayı hedefliyor. Tohumları bir iç mimarın “Deprem bölgesi için ne yapabilirim?” sorusuyla atılan Örnek Evler Yaşam Köyü, Antakya’da 66 dönümlük bir alanda depremden etkilenen ailelere ev sahipliği yapıyor. Depremzedelere istihdam yaratmayı da hedefleyen yaşam köyünün ihtiyaçları, pek çok deprem bölgesinde olduğu gibi, hâlâ devam ediyor.

Sürdürülebilir, ekolojik ve kendi kendine yetebilen bir yaşam köyü olarak planlanan Örnek Evler’e katkıda bulunması amacıyla sanatçıların bağışladığı eserlerin bir araya gelmesiyle oluşan Kelebek Etkisi, 60’ı aşkın sanatçının 82 eserini bünyesinde bulunduruyor. Zülal Çakıcı, Hamide Göksan ve Tarık Hotamışlıgil’in katkılarıyla düzenlenen sergi, Örnek Evler Yaşam Köyü’ne destek olması ümidiyle tüm eserlerin satılmasını hedefliyor.

Eserlerin dijital katalog üzerinden de incelenip satın alınabileceği bilgisinin paylaşıldığı Kelebek Etkisi, 25 Mart’a kadar Kethüda Hamamı Beşiktaş Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com