Orhan Pamuk ile buluşan Kosova Başbakanı: ‘Davetinden onur duydum’

Kosova Başbakanı Albin Kurti, yazar Orhan Pamuk'la İstanbul'da akşam yemeğinde buluştu. Kurti, Pamuk'la ilgili "Beni akşam yemeğine davet ettiğine inanamadım. Açıklayamayacağım bir onur, anlatamayacağım bir mutluluk" dedi.

  • ü
  • 11 Haziran 2024
  • ü
  • Kültür

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Cihangir’de Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’la buluştu. Pamuk’la akşam yemeğinde bir araya gelmesiyle ilgili duygularını paylaşan Kurti, “Orhan Pamuk’un beni akşam yemeğine davet ettiğine inanamadım. Onunla geçirdiğim üç buçuk saat ise dakikalar gibi akıp geçti. Beyoğlu’nda Sur Balık-Cihangir lokantasında sohbet konuları masadaki yemeklerden daha sık değişti” dedi.

Kosova Başbakanı Albin Kurti, sosyal medya hesabından şunları yazdı:


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘KOSOVA’YA, ARNAVUTLARA, BALKANLARA ÇOK İLGİLİ’

“İlk önce Dr. Bilgin Sait’e inanamadım, yazar Orhan Pamuk’un beni akşam yemeğine davet ettiğine inanamadım. Akşam yaklaştıkça dakikalar bana saatler kadar uzun geldi, onunla geçirdiğim üç buçuk saat ise dakikalar gibi akıp geçti. İstanbul’un Beyoğlu semtindeki Sur Balık-Cihangir lokantasında sohbet konuları masadaki yemeklerden daha sık değişti.

Belki de gelecekteki dostluğumuzun bölümlerinin giriş özetini yazmayı başardık. 2006’da Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan Orhan Pamuk’un kendiliğinden gelen bir nezaketi ve korkutucu bir dikkati var. Ve Kosova’ya, Arnavutlara, Balkanlara çok ilgili. Anlatamayacağım bir onur, tarif edemeyeceğim bir haz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com