Ödüllü ‘Cam Perde’ filmi MUBI’de

Fikret Reyhan’ın yeni filmi "Cam Perde", 19 Nisan’da MUBI’de izleyicisi ile buluşuyor.

  • ü
  • 18 Nisan 2024
  • ü
  • Kültür

Adana Altın Koza ve İstanbul Film Festivali’nden ödüllerle dönen Cam Perde, çevrimiçi film platformu MUBI’de yerini almaya hazırlanıyor. 19 Nisan’da kataloğa eklenecek olan filmin yönetmenliğini Çatlak ve Sarı Sıcak filmleriyle tanınan Fikret Reyhan üstleniyor.

Kafede çalışarak hayatını kendi ellerine almaya çalışan ve dört yaşındaki oğluyla yalnız yaşayan bir kadının etrafına örülen baskı mekanizmalarını gösteren filmin başrollerini Selen Kurtaran, Alper Çankaya ve Umut Karabulut paylaşıyor.

Film, odağına eski eşi Ömer’in tacizleri ve sevgilisi Selim’in ısrarları arasında kalan ve eril bürokrasiyle uğraşan Nesrin’i alıyor. Akışı hayati kararlar almak zorunda kalan Nesrin’le birlikte takip etmeye yönlendiren izleyici, sürecin tüm gerginliğini karakterle birlikte deneyimliyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Oyuncularının performanslarıyla dikkat çeken Cam Perde, 42. İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Yarışma’da Onat Kutlar anısına verilen Jüri Özel Ödülü’nün yanı sıra En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı. 30. Altın Koza Film Festivali’nde ise Jüri Özel Ödülü’yle birlikte En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Kurgu ödüllerinin sahibi oldu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com