Netflix’e “bahar” geliyor

Netflix Nisan ayında platform kataloğuna eklenecek içerikleri duyurdu.

  • ü
  • 21 Mart 2024
  • ü
  • Kültür

Netflix’in sosyal medya hesaplarından “Bakayım listeye, bahar gelmiş.” notuyla yapılan paylaşımla Nisan ayında kataloğa eklenecek içerikler duyuruldu. “İçimde kelebekler” adıyla gelen listede hepsi Netflix için üretilen belgeselden stand-up’a pek çok içerik yer alıyor.

Nisan ayında kataloğa eklenen yapımların arasında Ripley, Parasyte: The Grey, Atlatma, Kuş Uçuşu, Bir Yaz Gecesi, Çalıntı, Jimmy Carr: Natural Born Killer, Hayat Dolu Dünyamız, Rebel Moon | Part Two: The Scargiver, City Hunter, Dead Boy Detectives yer alıyor.

Ripley

Patricia Highsmith’in beş romanlık Ripley serisinden uyarlanan dizi, dolandırıcı olan Tom Ripley’in aldığı sıra dışı teklifle İtalya’ya gidişini ve sonrasında gelişen olayları anlatıyor. İşi kabul etmesiyle birlikte sahtekârlık, cinayet ve aldatma dolu bir hayata ilk adımını atan Ripley, istediği hayatı elde edebilmek için yalanlarla dolu bir ağ örmek durumunda kalıyor. Andrew Scott’ın başrolünde olduğu bu 8 bölümlük mini dizi, 4 Nisan’da seçkide yerini alacak.

Parasyte: The Grey

Hitoshi Iwaaki’nin çok satan Parasyte isimli mangasından uyarlanan dizi parazitlerin tehditi altındaki insanlığın mücadelesine odaklanıyor. Yaratıcılığını Yeon Sang-ho ve Ryu Yong-jae’nin üstlendiği Parasyte: The Grey, 5 Nisan’da gösterime giriyor.

Atlatma

Yönetmenliğini Philip Martin’in üstlendiği bu film İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in oğlu Prens Andrew’un 2019’daki meşhur Newsnight röportajını merkezine alıyor. Gerçek bir hikâyeye dayanan Atlatma’da, Newsnight programındaki kadınlar röportajı nasıl gerçekleştirdiklerini anlatıyor. 5 Nisan’da platformda yerini alacak olan filmde ünlü röportajı gerçekleştiren Emily Maitlis’e Gillian Anderson hayat veriyor.

Kuş Uçuşu

Medya sektörüne kendi yöntemleriyle girip zirveye yerleşmek isteyen Aslı Tuna (Miray Daner) ve deneyimli haberci Lale Kıran’ın (Birce Akalay) karşılaşmasını konu edinen dizi, kuşaklar arasındaki farkı ortaya koyuyor. Dizide bakış açıları, yaklaşımları ve hedefe giden yolda yürüme biçimleri ile oldukça farklı olan Z kuşağı, zirveye çok çalışmak yerine “kuş uçuşu” gitmeye çalışıyor. Yayımlandığı günden beri ilgi odağı olan Kuş Uçuşu 11 Nisan’da üçüncü sezonuyla platformda yerini alıyor.

Bir Yaz Gecesi

Carina’nın tüm aileyi geleneksel yaz dönümü kutlamaları için İsveç’te bir araya topladıktan sonra yaşananlara odaklanan dizi, 11 Nisan’da erişime açılıyor. Pernilla August, Dennis Storhøi, Amalia Holm’un başrollerinde yer aldığı Bir Yaz Gecesi’nde kutlama, ailede uzun süredir saklanan sırların açığa çıkmasıyla fiyaskoya dönüşüyor.

Çalıntı

Ann-Helén Laestadius’un aynı isimli romanından uyarlanan film yönetmen Elle Márjá Eira’nın ilk uzun metraj filmi olarak 12 Nisan’da seyirciyle buluşuyor. Gerçek hikâyelerden esinlenen Çalıntı, İsveç’in Sami yerlilerinden olan genç bir kadının intikam için bir katilin peşine düşüşünü konu ediniyor.

Jimmy Carr: Natural Born Killer

Yönetmenliğini Jimmy Carr ve Brian Klein’ın üstlendiği Carr’ın tek kişilik stand-up gösterisi 16 Nisan’da Netflix kataloğunda yerini alıyor. Komedyen bu gösteride tabu oluşundan şikayet edilen silah kontrolü, linç kültürü, rıza ve din hakkındaki şakalarına ağırlık veriyor.

Hayat Dolu Dünyamız

Hayat Dolu Dünyamız, gezegenin devamlılığı için birlikte çalışan tüm canlılar ve ekosistemlerin birbirine bağlandığı noktayı gözler önüne seriyor. Cate Blanchett’in etkileyici anlatımıyla her şeyin bağlantılılığını keşfe çağıran belgesel, 17 Nisan’da izleyici ile buluşuyor.

Rebel Moon 2: The Scargiver

İlk bölümü 15 Aralık 2023’te gösterime giren Rebel Moon serisinin ikinci kısmı The Scargiver 19 Nisan’da seçkide yerini alıyor. Kora ile hayatta kalan savaşçıların devam eden mücadelesine ve kurulan güçlü dostluklara odaklanan filmde Djimon Hounsou, Ed Skrein, Michiel Huisman, Doona Bae, Anthony Hopkins gibi isimler yer alıyor.

City Hunter

Çok satan efsanevi Japon mangası City Hunter’dan uyarlanan film, dedektif Ryo Saeba’nın ortağı ve yakın dostunun ölümünü araştırmak için ortağının kız kardeşiyle yaptığı gönülsüz iş birliği ve sonrasında gelişen olaylara odaklanıyor. Ryohei Suzuki, Misato Moriya, Masanobu Ando, Fumino Kimura gibi isimlerin rol adlığı film 25 Nisan’da gösterime giriyor.

Dead Boy Detectives

DC Comics uyarlaması olan Dead Boy Detectives, bir medyumla çalışarak gizemli vakaları çözen iki gencin gözünden kayıp, yas ve ölüm gibi temaları merceğe alıyor. Doğa üstü müşterileri ile olan çalışmaları yolunda giderken güçlü bir cadı gençlerin planlarını bozuyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com