MUBI’nin Nisan programı açıklandı.

Dijital film platformu MUBI, Nisan ayında Fikret Reyhan’ın son filmi “Cam Perde” de aralarında olmak üzere geniş bir seçkiyle geliyor.

  • ü
  • 03 Nisan 2024
  • ü
  • Kültür

Cam Perde (2023)

Sanat filmlerini her zaman her yerde ulaşılabilir kılma ilkesiyle yolan çıkan dijital film platformu MUBİ’nin Nisan seçkisi açıklandı. Programda öne çıkan filmler arasında Fikret Reyhan’ın yeni filmi Cam Perde (2023), Berlinale’de Jüri Büyük Ödülü’nü kazanan Christian Petzold’un filmi Kızıl Gökyüzü (2023), Japonya’nın Oscar adayı, Wim Wenders imzalı Mükemmel Günler (2023), yönetmenliğini üstlendiği Barış Demirdelen’in Aynı İpte Asılı (2023) yer alıyor.

Berlin Üzerindeki Gökyüzü (1987)

Avusturyalı ünlü şairin hikâyesini sinemaya aktaran Ingeborg Bachmann – Çölün Kalbine Yolculuk (2023), absürt mizahı ve sürreal anlatısıyla öne çıkan yönetmen Quentin Dupieux’nün yeni komedisi Yannick (2023), Francis Ford Coppola’nın unutulmaz filmi Apocalypse Now’ın (1979) 40. yılına özel kurgulanan Apocalypse Now: The Final Cut (2019), prömiyerini İstanbul Film Festivali’nde yapan Ahmet Karanfil ve Yusuf Anavatan imzalı belgesel Dinamo Mesken (2022), Jacques Tati imzalı Oyun Vakti (1967) ve moda dünyasının en tartışmalı figürlerinden birinin portresi, High & Low – John Galliano (2023) Nisan ayında gösterime giren diğer filmler arasında yer alıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Şimdilerde Wim Wenders’a özel bir yer ayıran platformda, ünlü yönetmenin beş filmlik bir seçkisi yer alacak. Nisan ayında bu seçki kapsamında yönetmenin ikiye ayrılmış Berlin’i gezmeye gelen iki meleğin romantik serüvenlerinden yola çıkarak, Berlin’in bilinen ve bilinmeyen yönlerini masalsı bir havada aktardığı filmi Berlin Üzerindeki Gökyüzü (1987) gösterilecek.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com