Melisa Önel’in “Aniden”i MUBI’de

Defne Kayalar ve Öner Erkan’a Ankara Film Festivali’nde En İyi Oyuncu ödüllerini kazandıran Melisa Önel'in ikinci uzun metraj filmi Aniden MUBI'ye geliyor.

  • ü
  • 02 Mayıs 2024
  • ü
  • Kültür

Feminist aktivist Esmeray’ın hayatını konu alan ödüllü belgesel Ben ve Nuri Bala ve Berlinale’de prömiyerini yapan Kumun Tadı ile tanınan Melisa Önel’in ikinci uzun metraj filmi Aniden, MUBI’de yerini almaya hazırlanıyor. Dünya prömiyerini Tokyo Film Festivali’nde, Avrupa prömiyerini ise Rotterdam Film Festivali’nde yapan film 25 Mayıs’ta platformda yerini alacak.

Senaryosunu Melisa Önel ile Kumun Tadı projesinde çalıştıkları Feride Çiçekoğlu ile birlikte yazdığı film, kırk yaşında bir anda koku alma duyusunu yitiren Reyhan’a odaklanıyor. Başrol oyuncuları Defne Kayalar ve Öner Erkan’a Türkiye prömiyerini yaptığı Ankara Film Festivali’nde En İyi Oyuncu ödüllerini kazandıran Aniden’de Şerif Erol, Ayşenil Şamlıoğlu, Dilan Çiçek Deniz, Aysel Yıldırım, Mehmet Bilge Aslan, Esra Kızıldoğan gibi isimler de yer alıyor.

Kendini gerçekleştirmenin ve aidiyetin ilişkisinin sorgulandığı film, yaşamının büyük kısmını Hamburg’da geçirmiş olan ve eşinin işi sebebiyle bir süreliğine çocukluğunun şehri İstanbul’a dönmesiyle başlıyor. Almanya’ya geri dönmeden birkaç gün önce koku duyusunu yitiren ve ailesine haber vermeden ortadan kaybolan Reyhan, kendisini aidiyet, mekân hafızası ve geçmişle olan bir hesaplaşma içerisinde buluyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com