Mart’ta Kuru Otlar Üstüne ve 8 yeni yapım Netflix ekranında

Netflix Mart ayında seçkisine eklenecek dizi ve filmleri duyurdu.

  • ü
  • 28 Şubat 2024
  • ü
  • Kültür

Netflix Türkiye, sosyal medya hesaplarından Mart ayında kataloğuna eklenecek film ve dizileri duyurdu. Gelecek ay seçkiye 9 yapım ekleniyor; biri hariç hepsi Netflix yapımı olan bu içeriklerin 8’i platforma ilk kez giriş yaparken bir yapım ise ikinci sezonuyla geliyor.

Mart ayında kataloğa eklenecek yapımlar ise şöyle: Bir Astronotun Sonsuz Yolculuğu (Spaceman), Kuru Otlar Üstüne, Golf Sezonu Açılsın (Full Swing), The Gentlemen, Sinyal, Damsel, Romantik Hırsız, İrlanda Rüyası (Irish Wish), 3 Cisim Problemi (3 Body Problem).

Kuru Otlar Üstüne

Listede tek Netflix yapımı olmayan iş olarak yer alan Kuru Otlar Üstüne Nuri Bilge Ceylan’ın 76. Cannes Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan 2023 yapımı filmi. Ceylan’ın şimdiye kadarki en cesur, en şaşırtıcı ve en provokatif işi olarak görülen film, Doğu Anadolu’nun ücra bir beldesinde zorunlu hizmetini yapmakta olan resim öğretmeni Samet’in başına gelenlere odaklanıyor.

Merve Dizdar’a filmde canlandırdığı Nuray karakteriyle Cannes’da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü, Ece Bağcı’ya ise Chicago Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldıran film 1 Mart’ta Netflix’e geliyor.

Bir Astronotun Sonsuz Yolculuğu

Adam Sandler, Carey Mulligan, Paul Dano gibi oyuncuların rol aldığı Netflix yapımı film uzayda tek başına görev alan astronot Jakub’un yaşadıklarına odaklanıyor. 6 ay süren görevinden dönen Jakup’a bitmek üzere olan evliliğini kurtarmak için gizemli yaratık Hanuš yardım eder. Evlilikte neyin yanlış gittiğini anlamlandırmak için uğraşan ikilinin hikâyesi 1 Mart’ta platformda erişime açık olacak.

Golf Sezonu Açılsın

PGA Tour’a katılan profesyonel golfcülerin hayatlarını anlatan bu belgesel dizisi, sporcuların yalnızca profesyonel yaşamlarına odaklanmıyor. Sporcuların; zaferlerini, yenilgilerini ve aile ve arkadaşlarıyla geçirdikleri anları paylaşarak izleyicinin oyuncuların kişisel yaşamları hakkında da fikir edinmesini sağlayan seri 6 Mart’ta ikinci sezonuyla Netflix’e geliyor.

The Gentlemen

Guy Ritchie, 2020 yılında yazıp yönettiği The Gentlemen filmiyle aynı ismi taşıyan bu diziyle, yarattığı evrenin derinliklerine iniyor. Theo James, Kaya Scodelario, Giancarlo Esposito gibi oyuncuların rol aldığı dizi, babasından esrar imparatorluğu miras kalan Eddie Horniman’a (Theo James) odaklanıyor. Britanya’nın yeraltı dünyasına odaklanan bu 8 bölümlük dizi, 7 Mart’ta Netflix kataloğunda yerini alıyor.

Sinyal

7 Mart’ta Netflix’te yerini alacak olan bir diğer dizi ise Sinyal. Hadi KhanjanpourSheeba ChaddhaKatharina SchüttlerNilam Farooq gibi oyuncuların rol aldığı dizi; uzaydan dönüşü sırasında kaybolan bir astronotun ailesinin onu ararken başına gelenlere odaklanıyor.

Damsel

Juan Carlos Fresnadillo’nun yönettiği ve Dan Mazeau’nun yazdığı film, ‘kurtarılan prenses’ algısını tersine çeviriyor. Ailesinin isteği üzerine evlendiği prensin ülkesinde kötü bir ritüelden kurtulmak için mücadele eden prensese odaklanan Damsel’de, prensese Millie Bobby Brown hayat veriyor. Brown’a Ray Winstone, Nick Robinson, Shohreh Aghdashloo, Angela Bassett, Robin Wright gibi isimlerin eşlik ettiği film 8 Mart’ta Netflix kataloğunda yerini alıyor.

Romantik Hırsız

Yönetmenliğini Recai Karagöz’ün, senaristliğini ise Pelin Karamehmetoğlu’nun üstlendiği film, Interpol’ün Sanat Suçları Birimi’nde çalışan bir polis memuru olan Alin (Esra Bilgiç) ve girilmesi imkânsız bir müzeden tabloları çalan Güney Arat (Birkan Sokullu) arasındaki, karakterlerin geçmişten gelen bağları etkisindeki, kovalamacayı konu alıyor. Bir zamanlar âşık olduğu ve evlenmek üzereyken aniden ortadan kaybolan Güney’i yakalamak için Güney’le yüzleşmesi gereken Alin’in ikilemlerine yer veren film, 14 Mart’ta Netflix’te gösterime giriyor.

İrlanda Rüyası

Hayallerindeki erkeğin en yakın arkadaşıyla evlenmesine günler kala tuttuğu dileğin ardından kendini gelin olarak bulan Maddie’nin hikâyesine odaklanan filmde Lindsay Lohan, Ed Speleers, Alexander Vlahos gibi isimler rol alıyor. Janeen Damian tarafından yönetilen ve Kirsten Hansen tarafından yazılan İrlanda Rüyası 15 Mart’ta Netflix’te gösterime giriyor.

3 Cisim Problemi

Liu Cixin’in aynı adlı roman üçlemesinden uyarlanan dizinin yaratıcıları arasında Alexander Woo ile birlikte Game of Thrones’un yaratıcıları David Benioff ve D.B. Weiss yer alıyor. Doğa kanunları gözlerinin önünde altüst olmaya başlayan bir grup bilim insanının mücadelesine odaklanan yapımın oyuncu kadrosunda Jovan Adepo, John Bradley, Liam Cunningham, Eiza González gibi isimler yer alıyor. Keşifleriyle dünyayı sarsacak beş bilim insanın hikâyesi 21 Mart’ta Netflix kataloğunda yerini alıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Netflix’in uzun zamandır beklenen Berkun Oya imzalı yeni dizisi Kuvvetli Bir Alkış ise yarın itibarıyla platformda erişime açık olacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com