Lale Çavuldur soruyor: “Filler Neden Öfkeli?”

Lale Çavuldur’un kişisel sergisi “Filler Neden Öfkeli?” Millî Reasürans Sanat Galerisi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

  • ü
  • 18 Mart 2024
  • ü
  • Kültür

Biz

Çevre dostu malzemelere odaklanan sanatçı Lale Çavuldur Filler Neden Öfkeli?’de, doğanın ve insanın birbiriyle olan etkileşimini, güç dinamiklerini ve bu dinamiklerle oynayan insanın çevresini tahakküm altına alma hırsının sonuçlarını ortaya koyuyor. Adını fillerin duygusal zekâsı ve güçlü etik değerlerinden alan sergi Millî Reasürans Sanat Galerisi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

Kağıdı yalnızca sanatsal bir malzeme olarak değil, aynı zamanda çevre dostu ve sürdürülebilir bir üretim aracı olarak da ele alan Lale Çavuldur, Filler Neden Öfkeli?’de kağıdı yaratıcılığa dönüştürme yeteneğini ve doğanın sesini yükseltme çabasını gösteriyor. Sergi, Lascaux mağarasındaki duvar resimlerinde olduğu gibi doğa ve insanlar uyum içerisinde yaşarken insanların tahakküm arzusuyla şiddet kullanarak domine etme yoluna gitmesini inceliyor.

İsimsiz

Dış dünyadan derine doğru bir yolculukla bugünün dünyasındaki şiddeti ele alan Filler Neden Öfkeli?, insanın insana, kadınlara, hayvanlara ve doğaya uyguladığı şiddeti savaşlar, iklim krizi ve göçler gibi küresel sorunlar üzerinden işliyor.

İç Bahçe

Çavuldur’un doğanın sınırsız belleğini keşfetmeye çağırdığı sergide toplumun ve bireyin yaşadığı zorlukları, mobbingleri ve yaralanmaları simgeleyen Biz, geçicilik/sonsuzluk kavramlarının sorgulandığı buluntu nesne koleksiyonu İç Bahçe, hayvan ve gıda endüstrisine yönelik tüketim alışkanlıklarımızı sorgulayan İsimsiz öne çıkan eserler arasında yer alıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Evrim Altuğ tarafından kaleme alınan metnin de yer aldığı sergiye özel bir kitabın eşlik ettiği Filler Neden Öfkeli? 13 Nisan 2024’e kadar Millî Reasürans Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÇOK OKUNANLAR

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com