Kuru Otlar Üstüne Netflix’e geliyor

Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi Kuru Otlar Üstüne 1 Mart’ta Netflix’te yerini alacak.

  • ü
  • 03 Şubat 2024
  • ü
  • Kültür

76. Cannes Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan Kuru Otlar Üstüne 1 Mart’tan itibaren Netflix’te kullanıcıların erişimine açık olacak. Senaryosunu Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan ve Akın Aksu’nun birlikte yazdığı filmin oyuncu kadrosunda Merve Dizdar, Deniz Celiloğlu, Musab Ekici ve Ece Bağcı gibi isimler yer alıyor.

Nuri Bilge Ceylan’ın, erken yaşta zorunlu şark görevini yapmak için gönderilen memur ve öğretmenlerin kişisel inançlarındaki “kademeli değişikliği” aktarmak istediğini söylediği film Doğu Anadolu’nun ücra bir beldesinde zorunlu hizmetini yapmakta olan resim öğretmeni Samet’in başına gelenlere odaklanıyor. Sinema yazarı Melikşah Altuntaş, üç öğretmenin dinamiği üzerinden bir iktidar mücadelesi ve bir narsistin manipülasyonu anlatısına dönüşen film için Nuri Bilge Ceylan’ın şimdiye kadarki en cesur, en şaşırtıcı ve en provokatif filmi olduğu yorumunda bulunmuştu.

Merve Dizdar filmde canlandırdığı Nuray karakteriyle Cannes’da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alırken Ece Bağcı ise Chicago Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Dizdar, Cannes’daki ödül konuşmasında, yaşadığı coğrafya itibariyle “Nuray olmayı” çok iyi bildiğini ifade etmiş ve ödülünü “Bu ödülü, Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için; kendisine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerim ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum.” sözleriyle ithaf etmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com