Kumbaracı50’den yeni oyuna yeni gösterimler

Kumbaracı50 yeni oyunu “Yan Dünya” için yeni gösterimlere hazırlanıyor.

  • ü
  • 19 Mart 2024
  • ü
  • Kültür

Küçük eylem ve kararların yol açabileceklerinin bilinmezliğine odaklanan Kumbaracı50’nin yeni oyunu Yan Dünya yeni gösterimlere hazırlanıyor. Prömiyeri 6 Mart’ta yapılan oyun Mart sonunda ve Nisan ayında yeniden tiyatroseverlerle buluşacak.

Gülhan Kadim’in yazıp yönettiği, sahne tasarımını ise Kolektif’in üstlendiği Yan Dünya, büyük bir bilgi karmaşasının içerisinde; bekleme, kutlama ya da kaçma isteğinin gittikçe şiddetlendiği bir atmosferde ortaya çıkan çılgınlık hâlinin bir kara komedisi olarak öne çıkıyor. “Buyurunuz uyuyunuz. Uyumak mecburi, uyanmak kısmet.” çağrısıyla gelen oyun, akşam haberlerinde ertesi gün “yan dünya”da uyanılacağı bilgisinin verilmesi üzerine, o geceyi aynı evde geçirmek durumunda kalan insanlara odaklanıyor.

Ayşegül Tekin, Ayşegül Uraz, Meriç Rakalar, Murat Kapu, Volkan Çıkıntoğlu ve Yiğit Sertdemir hayat verdiği Yan Dünya’da oyun için bestelenilen Yan Dünya, Yalan Dünya; Hadi Bana Eyvallah; Göz Vedası şarkılarının yanı sıra Adamlar’dan Hayret ve Hepinize El Salladım da kullanılıyor.

Son geceyi en yakın arkadaşı Şehnaz ve eşi ‘Diğer Faruk’ ve diğer beklenmedik misafirlerle geçirecek olan şarkı sözü yazarı Faruk ve arkadaşlarının küçük kutlamasını gösteren oyunun biletlerine ve detaylı gösterim takvimine Kumbaracı50’nin internet sitesinden erişilebilir.

Künye:

Yazan & Yöneten: Gülhan Kadim

Sahne Tasarımı: Kolektif

Kostüm Tasarımı: Timur Kırışman / The Kulüp Vintage

Müzik: Deniz Bayrak ve Burçak Çöllü

Işık Tasarımı: İsmail Sağır

Yönetmen Yardımcısı: İlayda Ulcaylı

Reji Asistanı: Anıl Yıldırım, Mert Topal

Afiş Tasarımı: Aygen İncel

Fotoğraflar: Sedef Turunç

Oynayanlar: Ayşegül Tekin, Ayşegül Uraz, Meriç Rakalar, Murat Kapu, Volkan Çıkıntoğlu, Yiğit Sertdemir

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com