‘Kanun Hükmü’nün yönetmeni Demirci: Haklı olsaydınız bir filme bu kadar işkence etmezdiniz

Ankara ve İstanbul'da gösterimleri yasaklanan ve iki KHK'lının hikayesini anlatan 'kanun Hükmü' belgeselinin yönetmeni Nejla Demirci, “150 bin kişi işten atıldı. 2 milyon insanı ilgilendiren büyük bir sosyal yara var. Siz bu sosyal yarayı yaratırken haklı bir tarafınız olsaydı, bir filme bu kadar işkence etmezdiniz" dedi.

  • ü
  • 05 Mayıs 2024
  • ü
  • Kültür

Yönetmen Nejla Demirci, Ankara ev İstanbul’da yasaklanan belgesel filmi ‘Kanun Hükmü’ filmi için açıklama yaptı.

19. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali (İFF) kapsamında, bugün Beyoğlu Aynalı Geçit’te yapılacak “Kanun Hükmü” film gösterimi Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Yasak kararında, gösterimin ardından filmin yönetmeni Nejla Demirci’nin yanı sıra, yönetmen Güliz Sağlam ve Dr. Sonay Ban’ın da katılımıyla yapılması planlanan “Festivallerde Sansür” söyleşisi de yer aldı.

Kararda, “Kanun Hükmü isimli belgesel filminin gösterimi ve gösterimden sonra filmin yönetmeni olan Nejla Demirci’nin de katılacağı bir söyleşinin de yapılacağı duyurulan etkinlikler Beyoğlu Kaymakamlığı’nın kararıyla yasaklanmıştır” denildi.

DEMİRCİ: BU ARTIK TÜRKİYE TOPLUMUNUN SORUNU

Kanun Hükmü’nün yönetmeni Nejla Demirci, yasak kararlarına tepki gösterdi.

bianet’e konuşan Demirci, “150 bin kişi işten atıldı. 2 milyon insanı ilgilendiren büyük bir sosyal yara var. Siz bu sosyal yarayı yaratırken haklı bir tarafınız olsaydı, bir filme bu kadar işkence etmezdiniz. Bu artık Türkiye toplumunun sorunudur” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com