İstanbul’da caz sokağa taşıyor

İstanbul Caz Festivali 31. edisyonuyla 3 Temmuz’da şehre geri dönüyor.

  • ü
  • 01 Mart 2024
  • ü
  • Kültür

1994 yılından beri Türkiye’yi cazla buluşturan ve temmuz ayını cazla özdeşleştiren İstanbul Caz Festivali, 31. edisyonunda 40’a yakın konserle 200’ü aşkın ismi müzikseverlerle buluşturmayı planlıyor. Yeni keşfedilen isimlerle klasikleri bir araya getirecek olan festival, 3 – 18 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’un açık alanlarını caz sahnesine dönüştürmeye devam edecek.

Saint Privat

Cazın yanı sıra rock, pop, blues, reggae ve funk gibi farklı türlere de yer vererek geniş bir seçki sunan festivalde; iki Grammy ödüllü Gregory Porter, rock’n roll’un çok yönlü prensi Chris Isaak, yaşayan en büyük saksofonculardan Joshua Redman, İngiltere’nin dünyaya kazandırdığı başarılı kadın müzisyenlerden YolanDa Brown, ilk kez Türkiye’deki sevenleriyle buluşacak olan Arlo Parks, Avrupa’nın dikkat çeken caz piyanistlerinden Baptiste Trotignon ve Kornél Fekete-Kovács yönetimindeki Avrupa’nın iddialı orkestralarından Modern Art Orchestra gibi isimler öne çıkıyor.

Nilüfer Verdi

Festival kapsamında verilen Yaşam Boyu Onur Ödülü ise bu yıl Türkiye’nin ilk kadın caz piyanisti Nilüfer Verdi ve yapımcı, besteci ve müzisyen Nino Varon’a sunulacak.

Gelenekselleşen etkinlikler

Festivalin gelenekselleşen etkinliklerinden +1’li Gece Gezmesi bu yıl Thomas Azier, Baby’s Berserk, Gevende ve Korhan Futacı gibi isimlerle müzikseverleri Kadıköy’de müziğin peşinden sürüklemeye hazırlanıyor. Festivalin bir diğer geleneği olan Caz Vapuru ise, katılımcıları Boğaz’ın seslerine cazı karıştıran bir yolculuğa çıkarırken Parklarda Caz konserleri İstanbul’un parklarını festival alanına dönüştürmeye devam ediyor.

Bu yıl bir yeni rota daha kazanan festival, Pera’da Bir Caz Akşamı etkinliğiyle katılımcıları 3 farklı noktada cazla buluşturuyor. Salon İKSV, Minoa Pera ve Pera 77’de gerçekleşecek olan etkinlikte Estonyalı piyanist Kristjan Randalu, festivale özel hazırladığı Aretha Franklin repertuvarı ile Dilek Sert Erdoğan ve sürpriz bir konuğu ile piyanist Can Çankaya sahne alacak.

Genç Caz+

Amatör veya yarı profesyonel olarak müzikle ilgilenen, 28 yaş altındaki genç müzisyen ve topluluklara festival programında alan sağlayan Genç Caz+, bu yıl 22. yaşını kutluyor. Başvurular arasından seçilen isimler festival kapsamında gerçekleştirilen Parklarda Caz etkinliklerinde uluslararası sanatçılarla aynı sahneyi paylaşma imkânı yakalayacak ve Genç Caz+ 24 albümünde yer almaya hak kazanacak.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Biletleri 5 Mart Salı günü genel satışa açılacak olan 31. İstanbul Caz Festivali hakkında ayrıntılı bilgiye festivalin sitesinden erişilebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com