“İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek” 4K restorasyonuyla MUBI’de

MUBI, Fatih Akın imzalı “İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek” adlı belgeselinin 4K kalitesinde yenilenmiş hâlini izleyici ile buluşturuyor.

  • ü
  • 13 Mayıs 2024
  • ü
  • Kültür

Müzeyyen Senar (Fotoğraf: Selahattin Sevi)

MUBI, Fatih Akın’ın Türkiye-Almanya ortak yapımı İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek (2005) adlı belgeselini 4K kalitesindeki restorasyonuyla izleyici ile buluşturuyor. Alman müzisyen Alexander Hacke‘nin İstanbul’a gelişiyle başlayan belgeselde Baba Zula, Ceza, Duman, Mercan Dede, Aynur Doğan, Müzeyyen Senar, Orhan Gencebay, Sezen Aksu, Selim Sesler, Brenna MacCrimmon ve Ayben gibi pek çok müzisyen yer alıyor.

Avrupa ile Asya arasında köprü kurarak Doğu ve Batı’yı buluşturan ve dönemin İstanbul’unu gösteren belgeselde Alexander Hacke, her yerde profesyonel müzik kaydı yapmayı sağlayan, “sokak kaydı” adını verdiği bir yöntemle İstanbul’un müzik çeşitliliğini kaydediyor.

Belgeselin yönetmeni Fatih Akın MUBI’nin bu girişi ile ilgili “Yenilenmiş bu belgesel, Türkiye’de yirmi yıl öncesinin net bir portresini çiziyor. Film, farklı kültürlerin kendilerini ifade edebilmelerinin ve özgürlüğün önemini vurguluyor. Bu filmi, MUBI ile yeniden geniş kitlelere ulaştıracağımız için çok heyecanlıyız.” sözlerine yer verirken Baba Zula sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda “19 yıl sonra kimler geldi kimler geçti. Fatih Akın’ın bir belge olarak bıraktığı bu film çok önemli aslında. O olmasaydı şimdiki kuşağın 2005’lerde neler olduğundan hiç haberi olmayacaktı. Filmlerin böyle güzel bir yanı var. Ve tabii ki @mubiturkiye’ye sonsuz teşekkürler.” ifadelerine yer verdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com