Karen Arakel, Landscape, 2023
Doğa ve insan arasındaki karmaşık ve sömürü üzerine kurulu olan ilişkiyi ele alan ve insanın ayak izlerinin yok olma sürecini gösteren Sonrası: İnsan İzlerinin Çözülüşü, Galeri 77’de ziyaretçilerini bekliyor. İnsanların artık var olmadığı bir dünyayı hayal ettiren, olası sonuçları keşfettiren ve insanların doğanın kaderini şekillendirmedeki rolü üzerine düşündüren sergi; Dünya’nın sakinleri olan insanları rollerini yeniden değerlendirmeye davet ediyor.
Arthur Tonakanyan, Abandoned Village, 2023
Karen Arakel, Roman Babakhanian, Mehmet Resul Kaçar, Roman Kakoyan, David Martirosyan, Sergey Narazyan ve Arthur Tonakanyan’ın çalışmalarını bir araya getiren Sonrası: İnsan İzlerinin Çözülüşü; sürdürülebilir uygulamaları benimsemenin önemini ve biyolojik çeşitliliği korumanın aciliyetini, olası tehlikeleri bağırmak yerine, yaşanmışlıklar üzerinden bir anı defteri veya doğanın bir biyografisi olarak aktarmayı seçiyor.
Mehmet Resul Kaçar, Village of Nusha Agha Xarbetto, 2023
Binlerce yıl boyunca doğaya karışamayacak insan izlerinin yer aldığı sergi, gezegenin kendine ait olanı geri aldığı ve doğanın kendini iyileştirme sürecinin ileri aşamalarına yer veren insan uygarlığından binlerce yıl sonrasını anlatan bir ütopyayı da gösteriyor. Söylemlerini sanayileşme, tüketim toplumu ve antroposantrizm kavramları altında bir araya getiren eserler; insanlar için yaratılmamış bir dünyanın hayalini ortaya koyuyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir:
“Eğer bugün insanlık ortadan yok olsaydı geride bıraktıklarına ne olurdu?” sorusuna cevap arayan Sonrası: İnsan İzlerinin Çözülüşü, Galeri 77’de 5 Mayıs’a kadar ziyaretçilerini bekliyor olacak.