İlker Çatak’ın Öğretmenler Odası filmi Oscar’da Almanya’yı temsil edecek

Türk asıllı Alman yönetmen İlker Çatak, yazıp yönettiği Öğretmenler Odası filmi ile Oscar’da En İyi Uluslararası Film dalında Almanya’yı temsilen yarışacak.

  • ü
  • 29 Ocak 2024
  • ü
  • Kültür

İstabul Bahçesi (2020) ve Söz Senettir (2019) gibi filmleriyle tanınan yönetmen İlker Çatak, son filmi Öğretmenler Odası (2023) ile En İyi Uluslararası Film dalında Oscar’a aday gösterildi. Bu yıl Dolby Theatre’da 96’ncısı gerçekleşecek olan Oscar Ödülleri’nde, aynı kulvarda Öğretmenler Odası (Das Lehrerzimmer) ile birlikte İtalya adına Io Capitano, Japonya adına Perfect Days, İngiltere adına The Zone of Interest, İspanya adına Society of the Snow yarışıyor.

Dünya prömiyerini Berlin Film Festivali’nin Panorama bölümünde yapan film, bir lisede ilk işine başlayan idealist öğretmen Carla Nowak’ı konu alıyor. Öğrencisi hırsızlıkla suçlanınca idealleri ve sistem arasına sıkışan Carla, doğru olanı yapmaya çalıştıkça işler çıkmaza doğru sürüklenir.

Sinemaya bakışını “Her hâlükârda benim için gelecekte önemli olan, birlikte film projeleri yapacağım ‘ruh ikizi’ iyi insanlar bulmak” sözleriyle açıklayan Çatak, Hamburg Medya Okulu’ndaki bitirme filmi olan Sadakat (2014) ile Öğrenci Oscar’ı da dahil olmak üzere toplam 10 ödül kazanmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com