İlhamını Cumartesi Anneleri’nden alan bir film: Kör Noktada

Yönetmen Ayşe Polat’ın Cumartesi Anneleri’nden ilhamla hayata geçirdiği filmi “Kör Noktada” Haziran’da MUBI’de yerini alıyor.

  • ü
  • 24 Mayıs 2024
  • ü
  • Kültür

Zorla kaybedilme meselesine odaklanan ve ilhamını Cumartesi Anneleri’den alan film Kör Noktada MUBI’de yerini almaya hazırlanıyor. Yönetmenliğini Almanya’da yaşayan Kürt yönetmen Ayşe Polat’ın üstlendiği film, 15 Haziran’da kullanıcıların erişimine açık olacak.

Dünya prömiyerini 2023 Berlin Film Festivali’nin Karşılaşmalar bölümünde, Türkiye prömiyerini ise 42. Istanbul Film Festivali’nde yapan Kör Noktada; anlatısını gerilim, gizem ve hayalet filmi trükleri üzerine kuruyor. Zorla kaybedilme meselesini faillere musallat olan bir hayalet üzerinden anlatan ve İstanbul Film Festivali Altın Lale En İyi Film, FIPRESCI ve Almanya Film Ödülleri En İyi Film, En İyi Yönetmen gibi pek çok ödülün sahibi olan filmin konusunu yönetmen Polat “kör noktaya itilmiş olanı gün ışığına çıkarmakla ilgili” olarak tanımlıyor.

Babasının hikâyesini yazmak için Berlin’den Ardahan’a gelen genç bir kadın yazarı konu alan Mirasçı (Die Erbin, 2013) adlı kurmaca film ile Van’da Ermenilerin izlerini araştıran Ötekiler (2016) adlı belgeselin yer aldığı bir üçlemenin üçüncü filmi olan Kör Noktada, JİTEM mensubu bir karakteri merkezine alıyor.

Almanya’dan gelen bir belgesel ekibi, oğlu yirmi beş yıl önce kaybolmuş Kürt bir kadını ziyaret etmesiyle başlayan ve gözetleyenle gözetlenenin birbirine karıştığı film, her birinin farklı bir karakterin gözünden anlatıldığı üç bölümden oluşuyor. Bu bölümlerin her biri ise film kamerası, cep telefonu kamerası ya da güvenlik kamerası gibi farklı çekim teknikleriyle öne çıkıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Örgüsünde şiddet ve belirsizliğin saklandığı noktalar olarak izleyicinin karşısına çıkan boşluklar barındıran Kör Noktada, 15 Haziran’dan itibaren MUBI üzerinden izlenebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com