İki ülkeden iki göçmen Norveç’te sergi açtı

Stord Kulturhus'ta Ağustos sonuna kadar açık kalacak sergide doğa, barış ve birlikte yaşama temalarını işleyen 35 eser yer alıyor.

  • ü
  • 27 Ağustos 2024
  • ü
  • Kültür

Sürgün gazeteci Zafer Yılmaz ve Ukraynalı sanatçı Lana Nabokova, Norveç’in Stord kentinde bir resim sergisi açtı. Stord Kulturhus’ta Ağustos sonuna kadar açık kalacak sergide doğa, barış ve birlikte yaşama temalarını işleyen 35 esere yer verildi.

Sergi hakkında görüşlerini açıklayan Zafer Yılmaz, yaklaşık iki yıldır Norveç’te yaşadığını belirterek şunları söyledi: “Daha önce Avusturya’daydım, mimarlık eğitimini tamamladım. Politik nedenlerden dolayı Türkiye’ye dönemeyince bazı oturum sorunları yaşadım. Bunun üzerine Norveç’e gelmeye karar verdim. Norveç’te ikâmet sürecimi tamamlarken Norveççe kursuna devam ettim. Kursta Ukrayna’daki savaştan kaçıp ülkeye sığınan Lana ile tanıştım. Her ikimiz de resimle ilgileniyorduk. O Ukrayna’da sanat eğitimi de almıştı. Birlikte bir resim sergisi açmaya karar verdik.”

Sergide yer alan eserlerde doğa, barış ve birlikte yaşama temalarını ele aldıklarını belirten Yılmaz, “Arkadaşım daha çok doğa resimlerine odaklanmıştı. Benim çalışmalarım ise ona göre biraz daha politikti. Sergimizi sadece şehrimizde bulunan protokol değil, herkes geldi. Belediyenin kültür merkezi günün farklı saatlerinde işlerimizi merak eden hemşehrilerimizle doluyor. Mutluyuz. İki ülkeden, farklı nedenlerle ülkesini terk etmek zorunda kalmış iki göçmen olarak, şayet sanat yoluyla da kendimizi ifade edebilirsek ne mutlu bize. Zaten afişimizde de belirttiğimiz gibi; güçlülerin, kötülerin ve karanlığın her geçen gün hâkim olmaya çalıştığı bir dünyada sanata tutunarak hayatta kalabiliriz .” şeklinde konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com