İki Tiyatro’nun Canavar’ı Zorlu’da

Bir geçmişle hesaplaşma hikayesi olan İki Tiyatro’nun ilk oyunu Canavar, Zorlu PSM’ye geliyor.

  • ü
  • 05 Mart 2024
  • ü
  • Kültür

İnsanlar İkiye Ayrılır, 7 Yüz, Karışık Kaset gibi yapımlarla adından söz ettiren senarist ve yönetmen Tunç Şahin’in yazarlığını ve rejisini üstlendiği Canavar, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’ne geliyor. İlk temsilini 2023 Mayıs’ında DadDas’ta gerçekleştiren, aralarında ENKA Sanat, Oyun Atölyesi, Alan Kadıköy, Fişekhane ve Zorlu PSM %100 Studio olmak üzere birçok platformda sahnelenen oyun şimdi Zorlu PSM Platinum Sahne’de yer almaya hazırlanıyor.

Tülin Özen, Gülçin Kültür Şahin ve Hakan Emre Ünal’ın rol aldığı, üç kişinin geçmişteki bir canavarla olan hesaplaşmalarını konu edinen oyun, imza günü için küçük bir Anadolu şehrine gelen roman yazarı Kemal Sönmez’in yıllar sonra kuzenleri Aslı ve Derya’yı ziyaret etmesi üzerine gelişen olaylara odaklanıyor. Ziyarete hazırlıksız yakalanan iki kız kardeş, kuzenlerinin önerisiyle aile yemekleri olan ‘kapama’yı yapmaya karar veriyor. Düşündüklerinden zahmetli olan yemeği hazırlarken Kemal’in ziyaretinin arkasındaki gerçek neden ortaya çıkıyor.

İki Tiyatro’nun ilk oyunu olan Canavar, Tunç Şahin’in de tiyatro için kaleme aldığı ilk metin olma özelliğini taşıyor. Oyun, tiyatroya olan ilgisini “Tiyatronun izleyiciyle doğrudan temas eden ve her temsilde değişebilecek bir form olmasını çok heyecan verici buluyorum.” sözleriyle açıklayan Şahin’in, 7Yüz sonrasında merkezine, birbirlerine çok yakın görünmelerine rağmen konuşmadıkları sırlar biriktiren bir aileyi yazma isteğiyle ortaya çıkıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Sorumluları çoktan ölmüş bir suçun mağduru üç kuzenin geçmişleriyle yüzleşme çabalarını ortaya koyan Canavar, 15 Mart Cuma akşamı Zorlu PSM Platinum Sahne’de tiyatroseverlerle buluşacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com