İki sanatçı ile ‘Geri Dönüşüm Çağı’

İzmirli iki sanatçı, disiplinler arası bir yaklaşımla bireysel dönüşümün mümkün olduğunu ve doğa ile olan ilişkimizi yeniden tanımlama ihtiyacını vurguluyorlar.

  • ü
  • 25 Temmuz 2024
  • ü
  • Kültür

İzmirli Gökçen Cabadan ve Fırat İtmeç’in Geri Dönüşüm Çağı adlı sergisi, Karşıyaka Vapur İskelesi’nde açıldı. Sanatçılar, yaygın kullanılan anlamın yanı sıra, politik-toplumsal-sınıfsal gibi çoklu göndermeler ve ironik bir yaklaşımla ele aldıkları “geri dönüşüm” kavramını ortak tema olarak benimsiyorlar. Sergi, Cabadan ve İtmeç’in kişisel ve ortak ürettikleri eserlerden oluşuyor.

İSKELE SERGİLERİNİN ÜÇÜNCÜSÜ

Kendine Ait Bir Oda (KABO) sanat inisiyatifi, İZDENİZ ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı iş birliğiyle gerçekleşen İskele Sergilerinin üçüncüsünde projesi kapsamındaki beş sergiden üçüncüsü 23 Ağustos’a kadar görülebilecek.

DAHA ÖNCE DE BİRLİKTE SERGİ AÇMIŞLARDI

Gökçen Cabadan ve Fırat İtmeç, daha önce KABO’nun ev sahipliğinde 2018 yılında İstanbul Sanat Fuarı’nda ve 2019 yılında İtmeç’in solo sergisi Aşık’ta birlikte çalışmışlardı. KABO, bu iki güçlü sanatçıyı tekrar bir araya getiriyor.

GERİ DÖNÜŞÜM VE SÜRDÜRÜLEBİRLİK

Sergi, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularını sadece çevresel değil, bireysel ve toplumsal dönüşümleri de kapsayacak şekilde ele alıyor. İki sanatçı, disiplinler arası bir yaklaşımla bireysel dönüşümün mümkün olduğunu ve doğa ile olan ilişkimizi yeniden tanımlama ihtiyacını vurguluyorlar.

GÖKÇEN CABADAN VE FIRAT İTMEÇ KİMDİR?

Gökçen Cabadan, İzmir doğumlu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olup, yüksek lisansını Gent Kraliyet Akademisinde tamamlamıştır. Çalışmalarında kuir kimlik meselelerine odaklanmaktadır.

Fırat İtmeç, İzmir doğumlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölümü mezunudur. Sanat kariyerinde resim ve üç boyutlu eserler üreterek kendine özgü bir tarz geliştirmiştir. İtmeç, sokak kültürü ve New Age trendlerinden ilham alarak eserlerinde ölüm, aşk, ateş ve yalnızlık gibi temaları melankoli ve ironiyle harmanlayarak işler.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com