İki coğrafya arasında: Buraya Nasıl Geldik?

Mike Berg’ün iki coğrafya ve kültür arasında yaşadığı deneyimlerini bir araya getiren kişisel sergisi “Buraya Nasıl Geldik?” YUNT’ta sanatseverlerle buluşuyor.

  • ü
  • 27 Mayıs 2024
  • ü
  • Kültür

Yaşamını ve çalışmalarını New York, Cheney ve İstanbul arasında sürdüren Mike Berg’ün iki coğrafya ve kültür arasında yaşadığı deneyimlerini bir araya getiren sergi Buraya Nasıl Geldik? YUNT’ta sanatseverlerle buluşuyor. Sergide “Biz buraya nasıl geldik?” sorusu, Mike Berg’ün sanat üretimindeki duraklar, yaşadığı kentlerin dönüşümü, çevreye dair çeşitlenen algısı ve zamanla birlikte bu süreçte birlikte değişip geliştiği insanları da gözeten bir noktadan ele alınıyor.

Metal heykelleri, kâğıt işleri, desenleri ve geometrik kilimleriyle tanınan Mike Berg, birlikte çalıştığı, üretim ve düşünme sürecine katkısı olan herkesi eşlikçileri olarak görüyor. Sergide, sakin ve sembolizmden uzak kompozisyonlarıyla bilinen sanatçının Piramit ve Kafes gibi işleri ön plana çıkıyor.

Sanat yazarı Gizem Gedik sergiyi ve serginin YUNT’ta hayata geçiriliyor oluşunu “Sanatında olgunluk dönemini yaşayan, bir kentten ve bir atölyeden diğerine, yarattığı dünyalara devamlı yolculuk hâlinde olan Berg, kendi anlatısını ve formlarını uzun zamandır bulunduğu ‘merkez’lerden bu kez farklı bir ‘çevre’ye aktarıyor. Geçmişiyle yüzleşerek bireysel ve toplumsal değişkenleri sorgulayan bir sanatçının, geçmişine sadık kalarak geleceğe yönelen bir mekânda izleyiciyle buluşmasıysa form, malzeme, doku, kent, kültür, mimari, sanat tarihi ve çeşitli kavramlar bağlamında açılarak “buraya nasıl geldiğimizi” yeniden sorgulatıyor; bizi küçük, hayali bir çizgide birleştirerek.” sözleriyle yorumluyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Sergilerini adlandırma biçimiyle düşünce dünyasını yansıtan Mike Berg’ün Buraya Nasıl Geldik? adlı kişisel sergisi 25 Ağustos’a kadar YUNT’ta görülebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com