Hüseyin Aykol, Kürt basın tarihini yazdı: Gerçeğin izini sürmek… 

Gazeteci Yazar Hüseyin Aykol, yeni kitabı ‘Özgür Basın Tarihi’ ile Kürt basınının 34 yılını anlattı: 34 yıl önce gazeteciliğe başladığımızda Cağaloğlu’daki küçük bir büroda birkaç kişiydik. Bugün geldiğimiz noktada, uydudan yayın yapan ve beş kıtadan izlenebilen televizyon kanallarımız, gazetelerimiz, radyolarımız ve dergilerimizle dev bir medyamız var.

  • ü
  • 29 Ağustos 2024
  • ü
  • Kültür

Gazeteci Yazar Hüseyin Aykol yeni kitabı ‘Özgür Basın Tarihi’ ile Kürt basınının 34 yıllık gazetecilik serüvenini anlattı. Aram Yayınevi’nden çıkan kitap, 22 Nisan 1990’da yayınlanan Halk Gerçeği’nden başlayarak Kürt basınının yakın tarihini arşivliyor.

‘BUGÜN DEV BİR MEDYAMIZ VAR’

“Otuz dört yıl öncesinde gazeteciliğe başladığımızda İstanbul-Cağaloğlu’daki küçük bir büroda birkaç kişiydik. Bugün geldiğimiz noktada, uydudan yayın yapan ve beş kıtadan izlenebilen televizyon kanallarımız, günlük gazetelerimiz, yerel televizyon kanalları, radyolarımız, aylık ve haftalık dergi ve gazetelerimizle dev bir medyamız var” diyen Aykol kitabın son bölümünde yaşamlarıyla bedel ödeyenlerin kısa yaşam öykülerine de yer vermiş:

’34 YILDA 50’DEN FAZLA ARAKADIŞIMIZ KATLEDİLDİ’

“Son 34 yılda, özgür basın geleneği olarak 50’den fazla Türkçe, 20’den fazla da Kürtçe haftalık ya da günlük gazete çıkardık. İşte bu dönemde, sırf gazetecilik yaptıkları, sırf gazetemizi dağıttıkları için 50’den fazla arkadaşımız öldürüldü ya da daha doğru deyimle katledildi.”

Gazetici yazar Hüseyin Aykol’un kaleme aldığı ‘Özgür Basın Tarihi’  Dicle Fırat Gazeteciler Derneği’nin katkılarıyla okuyucuyla buluştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com