Usta yazar Feyza Hepçilingirler’in ödüllü çocuk kitabı "Uçtu Uçtu Pelin Uçtu", İthaki Çocuk tarafından yeniden okura sunuldu.
Sait Faik ödüllü usta yazar Feyza Hepçilingirler’in ödüllü çocuk romanı Uçtu Uçtu Pelin Uçtu, İthaki Çocuk tarafından yeniden okura sunuldu.
1985’te Sıtkı Dost Çocuk Romanı yarışmasında üçüncülük ödülü kazanan kitap, 2009’da Çınar Yayınları tarafından Harflerimizin Gizli Dünyası adıyla basılmıştı.
İthaki Çocuk’un tekrar ilk adıyla yayımladığı kitabın yeni çizimlerini ise Ahmet Uzun yaptı.
Türkçe “Off” adlı deneme kitabında Türkçenin yanlış ve kötü kullanımını eleştiren yazar, hayalperest minik Pelin’in maceralarını anlattığı kitabında küçük okurlarını harflerin dünyasına davet ediyor.
Pelin, bir gün uçan dairesiyle unutulmaz bir yolculuğa çıkar ve kendini harflerin dünyasında bulur. Küçük harfler, büyük harfler, ünlüler, ünsüzler, sıradan harf halkı ve yöneticiler… Türkçenin harflerinin yaşadığı ülkede Pelin, hiç tanımadığı bu ilginç canlıların yaşantısına konuk olur ve merak dolu, düşündürücü, çok keyifli bir serüven de böylece başlar.
Yazarın Girit’ten Ayvalık’a gelen bir aile üzerinden mübadeleyi anlattığı son romanı “Zesto Psomi“ (Sıcak Ekmek), geçtiğimiz yıl Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından okura sunulmuştu.
75 yaşındaki yazar Eski Bir Balerin adlı kitabıyla Sait Faik Hikâye Armağanı’nı (1985), Potluğu Gidermek adlı öyküsüyle Yunus Nadi Armağanı Öykü İkincilik Ödülü’nü (1989), Savrulmalar adlı öykü kitabıyla da Sedat Simavi Edebiyat Ödülü’nü (1997) aldı.
Öyküleri Fransızca, Almanca, İngilizce, Sırp-Hırvatça ve Slovenceye çevrilen Hepçilingirler’in öykülerinden bir seçki Almanya’da Die Hochzeitsnacht (2005) adıyla kitaplaştı. Kırmızı Karanfil Ne Renk Solar? adlı romanı Milet Publishing tarafından As The Red Carnation Fadesstronge (2015) adıyla yayımlandı.
Kimi gazete ve dergilerin yanı sıra Cumhuriyet gazetesi Kitap ekinde 9 yıl süreyle “Türkçe Günlükleri” adlı köşede yazdı.