Hasan Cemal’den yeni kitap: Zamane Diktatörleri

Gazeteci-yazar Hasan Cemal, yeni kitabı 'Zamane Diktatörleri'nde askeri darbelerden, sivil darbelere geçişin günlüklerini tutuyor: Belki hiç iyi zamanlarda yaşamadık. Bugün de hayatın bizden yana olmayan zamanlarından geçiyoruz. İnsanı kör edici bir karanlık içindeyiz sanki.

  • ü
  • 21 Ekim 2024
  • ü
  • Kültür

Gazeteci-yazar Hasan Cemal’in 14. kitabı “Zamane Diktatörleri”, src Kitap etiketi ile 30 Ekim’de raflarda olacak.

“Belki hiç iyi zamanlarda yaşamadık. Bugün de hayatın bizden yana olmayan zamanlarından geçiyoruz. İnsanı kör edici bir karanlık içindeyiz sanki,” diyen gazeteci – yazar Hasan Cemal, askeri darbelerden sivil darbelere geçişin günlüklerini tutuyor.

2018’den günümüze dek yaşananları tek tek aktaran Cemal, aynı zamanda yakın dönem Türkiye tarihine dair kolektif bir hafıza oluşturuyor. Tankla tüfekle gelen diktatörlerin yerine “Zamane Diktatörleri”nin nasıl usul usul, seçim sandıklarıyla sessizce geldiğini anlatıyor.

Cemal, Zamane Diktatörleri kitabında, bağımsız yargı, özgür medya, kadın-erkek eşitliği, düşünce özgürlüğü, laiklik gibi kavramlardan vazgeçilmemesini, demokrasi yolundan sapılmamasını öğütlüyor.

FEHMİ KORU: BOMBA GİBİ BİR KİTAP

Fehmi Koru, “Bir merakım da Hasan Cemal’in ‘bomba’ kitabında okuyacaklarımız…” dediği yazısında Cemal’in yeni kitabı hakkında şunları söyledi:

“Önceki gün uzaktan selamlaştık, galiba el de sıkıştık, o günden beri aklımda o soru: Hasan Cemal bugüne kadar kaç kitap yazmış olabilir?

Baktım, tam 13 kitap yazmış; bu da onu Türkiye standartlarında bayağı verimli bir yazar yapıyor.

Son kitabı hayat hikâyesiydi. ‘Hayat İşte Böyle Geçip Gidiyor’ adı sebebiyle bununla veriminin sonunun geldiğini düşünmüştüm. Oysa öyle değil. Öğrendiğime göre, yakında yeni bir kitabı daha çıkacakmış… Etrafına, konusuyla da içeriğiyle de ‘bomba gibi’ bir kitap olacağını söylüyor Hasan Cemal…

Hayat hikâyesi 680 sayfa tutmuştu, bakalım bu yenisinin hacmi ne kadar olacak?”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com