Güce mizahi bir bakış: Yukarı Düşenler

Özlem Günyol ve Mustafa Kunt’un “Yukarı Düşenler” başlıklı üçüncü kişisel sergisi Dirimart’ta yerini almaya hazırlanıyor.

  • ü
  • 18 Mart 2024
  • ü
  • Kültür

Nesnelerin boyutlarında aşırı büyüklük ya da küçüklük kullanarak gücün mizahi bir gösterimini sunan Özlem Günyol & Mustafa Kunt Yukarı Düşenler başlıklı üçüncü kişisel sergileriyle ziyaretçiyle buluşmaya hazırlanıyor. “Şeyler”i parçalarına ayırıp onları fizikselliklerinden ve bağlamlarından kopararak yeniden bir araya getirdikleri bir estetiğin arayışında olan sanatçı ikilisi Dirimart Dolapdere’de ziyaretçilerini bekliyor olacak.

İşlerinde çeviri, kodlama, yapıbozum, sınıflama, eklemleme ve üst üste bindirme gibi yöntemler kullanan ikili, fiziksel büyüklük ya da yükseklik yoluyla yaptıkları bu oyunla kamusal alan anıtlarını halı, merdiven ya da tırmanma duvarı gibi gündelik yaşam nesnelerine dönüştürüyor. Yukarı Düşenler bu yolla, gücü simgeleyen öğeleri sergi mekânına taşıyarak izleyiciye yaklaştırıyor ve insanı merkeze alan bir düzen kuruyor.

Nesneleri güçten arındırarak izleyiciyle aynı seviyeye getiren sergide; Bakü’de yer alan dünyanın en yüksek bayrak direğine çıkan merdivenden bir kesitin 1:1 ölçekli modelini içeren Ne Yukarı ne Aşağı, dünyanın en büyük bayrak direklerini birebir boyutlarında gösteren Oto-portre serisi ve bir referans noktası olmaması sebebiyle yattığı yerde döndükçe zaman algısını bulanıklaştıran Saat öne çıkıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Sanatçı ikilisinin sergi için ürettiği dört yeni çalışmayla beraber toplam yedi yapıtı bir araya getiren Yukarı Düşenler, 20 Mart – 28 Nisan 2024 tarihleri arasında Dirimart Dolapdere’de ziyarete açık olacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com