Frankofon Film Festivali büyüyen seçkisiyle geliyor

Frankofon Film Festivali bu yıl daha fazla şehirde, daha çok film içeren seçkisini 21-30 Mart tarihleri arasında izleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor.

  • ü
  • 14 Mart 2024
  • ü
  • Kültür

Dört Kız Kardeş filminden

Yaratıcılığın, sanatsal ifadenin ve kültürlerarası diyaloğun bir kutlaması niteliğinde olan Frankofon Film Festivali, Frankofon dünyanın başyapıtlarını, etkileyici belgesellerini ve yenilikçi bağımsız filmlerini izleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor. Uzun bir aranın ardından geniş bir seçkiyle dönen festivalde, birçok filmin Türkiye prömiyeri gerçekleşecek.

Falcon Lake filminden

Sanatın yayılmasında iş birliğinin önemi

Institut Français Türkiye ile İsviçre, Belçika, Kanada, Lüksemburg ve Polonya Büyükelçilikleri iş birliğinde gerçekleşen festival, Fransızca konuşulan ülkelerin kültürlerini ve Fransızcayı tanıtmayı amaçlıyor. Frankofon dünyanın sinemasının zenginliğini ve çeşitliliğini gösterme vaadiyle gelen seçki İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Adana, Ayvalık, Diyarbakır, Gaziantep, Çanakkale, Lüleburgaz, Eskişehir ve Mersin’de gösterilecek.

Pacifiction filminden

Sanatın ve kültürel çeşitliliğin desteklenmesinde uluslararası işbirliğinin öneminin vurgulandığı festivalin iletişim ayağı için Hacı Bayram Veli Üniversitesi ile, kısa filmlerin programlanması için ise İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali ile işbirliği yapıldı.

Institut Français Türkiye’nin Görsel-işitsel Ataşesi ve etkinlik sorumlusu Florent Signifredi programdan çok memnun olduğunu belirterek “Bu yılki programda Ashkal (Cinemed’de Antigone d’or & Fespaco’da Etalon d’or), Les filles d’Olfa (Oscar’a aday gösterildi), Chien de la casse (Fransa’da birçok ödül kazandı) ve Pacifiction (Césars’ta iki ödül kazandı) gibi birçoğu daha önce Türkiye’de gösterilmemiş ödüllü filmler yer alıyor. Programın ötesinde, festival her şeyden önce Fransızca konuşulan dünyayı paylaşmak için keyifli bir fırsat!” sözlerine yer verdi.

Ashkal filminden

Seçkide öne çıkanlar

Festival seçkisinde Cahiers du Cinéma dergisi tarafından 2022 yılının en iyi filmi seçilen Pacifiction (Tourment sur les îles, 2022), Cannes’ın Yönetmenlerin On Beş Günü (Directors’ Fortnight) seçkisinde yer alan Ashkal (2022) ve Falcon Lake (2022), Cannes’da Golden Eye En İyi Belgesel ödülünü kazanan Dört Kız Kardeş (Les filles d’Olfa, 2023) öne çıkıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

İstanbul Institut Français’de 21-30 Mart, Beyoğlu Sineması’nda 21-30 Mart, Ankara Büyülü Fener’de 21-29 Mart, İzmir Institut Français’de 21-29 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival programının detaylarına Institut Français Türkiye’nin internet sitesinden ulaşılabilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com