Fontaines DC, boykot listesindeki Zorlu PSM nedeniyle konserini iptal etti

Müzik grubu Fontaines DC, Avrupa turnesi kapsamında 20 Ağustos’ta Zorlu PSM’devereceği konseri, Zorlu Holding'i boykot ve Filistin halkıyla dayanışma gerekçesiyle iptal etti.

  • ü
  • 03 Ağustos 2024
  • ü
  • Kültür

İrlandalı müzik grubu Fontaines DC, İstanbul konserini iptal etti. (FOTOĞRAF: BERTRAND GUAY / AFP)

İrlandalı ünlü müzik grubu Fontaines DC, 20 Ağustos’ta Zorlu PSM’de vereceği konseri, Filistinlilerin kurduğu küresel boykot hareketi BDS’nin çağrısı nedeniyle iptal etti. Zorlu Holding’in İsrail’deki yatırımlarını gerekçe gösteren Fontaines DC: “Güzel İstanbul’da sahneye çıkmayı dört gözle bekliyorduk, ancak kanaatlerimiz konusunda net olmalı ve Filistin halkıyla dayanışmayı öncelemeliyiz.”

ÜNLÜ MÜZİK GRUBU BOYKOTA KATILDI

Zorlu Holding, İsrail’deki yatırımları yüzünden BDS’nin boykot listesine alınmış, Filistin destekçisi gruplar Zorlu AVM önünde protestolar düzenlemişti.

Daha önce Gazze için maddi yardımlarda bulunan grup, Boycott, Divestment and Sanctions (BDS), Boykot, Yatırımların Geri Çekilmesi ve Yaptırımlar tarafından yapılan boykot çağrısına yanıt olarak bu iptal kararını açıkladı.

GEREKÇESİNİ INSTAGRAM’DAN DUYURDU

Serbestiyet’in aktardığına göre; grubun Instagram hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’deki tüm muhteşem hayranlarımıza, Filistinli sanatçılar ve insan hakları aktivistleriyle yaptığımız görüşmeler neticesinde, 20 Ağustos Salı günü İstanbul Zorlu PSM’deki konserimizi iptal etme kararı aldık. En büyük Filistin koalisyonunun başını çektiği küresel ‘Boycott, Divestment and Sanctions (BDS)’ (Boykot, Yatırımların Geri Çekilmesi ve Yaptırımlar) hareketi sanatçılara, Uluslararası Adalet Divanı’nın da artık bir soykırım faili olduğunu kabul ettiği İsrail’e enerji tedarikinden tamamen vazgeçene kadar Zorlu PSM’de konser vermeyi reddetmeleri çağrısında bulundu.

Güzel İstanbul’u ziyaret etmeyi ve orada sahneye çıkmayı gerçekten dört gözle bekliyorduk, ancak bu durumda kanaatlerimiz konusunda net olmalı ve Filistin halkıyla dayanışmayı öncelemeliyiz. Mümkün olan en kısa sürede Türkiye’de çalacağımıza söz veriyoruz. Sevgilerimizle, Fontaines DC.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com