Farklı kadın oluş deneyimleri: ‘Parça Parça’

Defne Parman, Doğa Çal ve Hilal Balcı’nın işlerini bir araya getiren sergi “Parça Parça” Merdiven Art Space’te seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Sergi farklı kadın oluş deneyimlerine odaklanan video ve yerleştirme işlerine yer veriyor.

  • ü
  • 18 Nisan 2024
  • ü
  • Kültür

Feminist pratik ile aralarında gerçekleştirdikleri iletişim üzerinden Defne Parman, Doğa Çal ve Hilal Balcı’nın işlerini bir araya getirdikleri sergi Parça Parça Merdiven Art Space’te seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Neriman Polat’ın küratörlüğünde hayat bulan sergi farklı kadın oluş deneyimlerine odaklanan video ve yerleştirme işlerine yer veriyor.

Sergide, kırılganlık ve yaralanabilirlik konularına odaklanan ve gazete kupürleri, aydınger kâğıt, kumaş gibi hassas malzemeler üzerinde çalışan Defne Parman Pansuman ve Örtü adlı işleriyle yer alıyor. Pansuman’da “kırıldığımız yerleri nasıl iyileştirebiliriz”e odaklanan Parman, gazete haberlerindeki kadına ve hayvana şiddet içeren görselleri kullandığı Örtü’de danteli yapı bozuma uğratıp kâğıdı tığ ile delerek kırılgan bir örtü yaratıyor.

Doğa Çal, evin farklı odalarında parçalanmış ama her parçanın hareket ettiği ve yaşadığı kadın bedenini, trajediden uzak, absürt bir mizah duygusu ile gösterdiği Kafam Başka Yerde adlı video serisi ve üç jenerasyon üzerinden abartılı bir biçimde, kadınlar arasındaki ilişki ve dayanışmayı vurguladığı Annem, Ben, Ananem video çalışmasıyla sergide yer alıyor.

Kendi hareketlerine mesafe alabilmenin olanaklarını araştıran Hilal Balcı ise gündelik yaşamın sıradan hareketlerini yeniden kurgulayarak alışılagelmiş ritmik hareketleri sekteye uğratmaya çalıştığı siyah-beyaz video işleri Yutkunma, Kulaktan, Yukardan Çevirme ve tekrar eden eylemlerin zaman içinde deforme olma hâlini gösterdiği Sarı Bez ile Parça Parça’ya dahil oluyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Farkında olunmayan yaralar, parçalarda ve eylemlerdeki tekrarlar, ilişkiler ve saplantılar gibi temalara odaklanan Parça Parça, 7 Mayıs’tan itibaren Merdiven Art Space’te ziyaret edilebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com