Efsaneler buluştu: Türkan Şoray 46 yıl sonra Moskova’da

Nâzım Hikmet'in Ferhad ile Şirin adlı eserinden uyarlanan filmde  'Mehmene Banu' rolüne hayat veren Şoray, ile 'Şirin' karakterini canlandıran Alla Sigalova yıllar sonra Moskova'da buluştu.

  • ü
  • 04 Şubat 2024
  • ü
  • Kültür

Türk sinemasının ‘Sultan’ı Türkan Şoray, 46 yıl sonra gittiği Rusya’nın başkenti Moskova’da, Kızıl Meydan’dan fotoğraf paylaştı. Başrollerini Türkan Şoray, Alla Sigalova ve Faruk Pekel’in paylaştığı 1978 yapımı Bir Aşk Masalı-Ferhat ile Şirin filmi, Moskova’da sinemaseverlerle buluştu. Gösterimde Sigalova ve Soray da hazır bulundu.

Tarihi film, Moskova Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı ev sahipliğinde, Moskova Kültür Bakanlığı, Moskova Yunus Emre Enstitüsü, Rusya Federasyonu Sinematograflar Birliği ve Moskova Kuzey Bölgesi Kültür İdaresi iş birliğiyle 3 Şubat’ta Dom Kino Sineması’nın tarihi büyük salonunda sahnelendi.

Nazım Hikmet’in 3 perdelik bir tiyatro oyunu halinde yazdığı Ferhad ile Şirin eserinden esinlenerek senaryolaştırılan filmin  ‘Mehmene Banu’ rolüne hayat veren Şoray, filmde ‘Şirin’ karakterini canlandıran Alla Sigalova ile yıllar sonra bir araya geldi.

Türk-Rus ortak yapımı film, Türkçe alt yazılı olarak Rusça yayınlandı.

NÂZIM HİKMET’İN MEZARINI ZİYARET ETTİ

Ferhat ile Şirin‘in yazarı Nazım Hikmet’in mezarını da ziyaret eden Şoray, 1973’te gittiği ve Türk bayrağı açtığı Kızıl Meydan’da yıllar sonra yine fotoğraf çekildi.

Türkan Şoray, 1978’de çekilen Bir Aşk Masalı – Ferhat ile Şirin filminin Moskova’daki galasına o sıralarda film çektiği için katılamamıştı.

Nâzım Hikmet’in Ferhat ile Şirin adlı üç perdelik oyunundan esinlenilerek senaryolaştırılan, başrollerinde; Türkan Şoray, Alla Sigalova, Faruk Peker ve Alla Sigalova’nın yer aldığı Türk – Rus ortak yapımı Bir Aşk Masalı – Ferhat ile Şirin filmi için 46 yıl sonra Moskova Nâzım Hikmet Vakfı tarafından yeni bir gala düzenlendi.

YILLAR SONRA AYNI YERDE POZ VERDİ

Nâzım Hikmet’in doğum yıl dönümünde düzenlenen anma programı çerçevesinde Türkan Şoray’a özel olarak hazırlanan Dom Kino Sineması’ndaki gala için Moskova’ya giden sanatçı, 46 yıl önce gidmediği şehri gezme olanağı buldu. Şoray’ın gezdiği yerlerden biri de ünlü Kızıl Meydan oldu. Türkan Şoray, Aziz Vasil Katedrali’nin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türkan Şoray, 1973’te Moskova 8’inci Uluslarası Sinema Festivali için aldığı davet üzerine gittiği Moskova’da Kızıl Meydan’daki Aziz Vasil Katedrali önünde bu pozu vermişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com