Dünden bugüne Türkiye’de mimarlık eğitimi Salt Galata’da

18. yüzyıldan günümüze Türkiye’de mimarlık eğitimi tarihine ışık tutan sergi, 31 Mart'a kadar Salt Galata'da ücretsiz ziyaret edilebilir.

  • ü
  • 06 Aralık 2023
  • ü
  • Kültür

Mimar-akademisyen Uğur Tanyeli, Arzu Erdem ve Esra Kahveci tarafından programlanan, Salt’tan Orkun Dayıoğlu ve Eylül Şenses tarafından hazırlanan “Türkiye’de Mimarlık Eğitimi: 18. Yüzyıldan Günümüze Kurumsallaşma Eşikleri” adlı sergi bugün Salt Galata’da ziyarete açıldı.

Askerlik ve mühendislik ile bütünleşik tek bir okulla başlayan mimarlık eğitimi, günümüzde Türkiye genelinde yüzü aşkın okula yayılmış durumda. “Türkiye’de Mimarlık Eğitimi: 18. Yüzyıldan Günümüze Kurumsallaşma Eşikleri”, bu akademik manzaranın özellikle gündelik yaşam içindeki seyrini anlatmayı amaçlıyor.

Okulların fiziksel çevresini, öğretim üyesi ve öğrenci yaşamını, çalışma koşullarını, yaşanan çalkantı ve huzursuzlukları, ülkenin mimari üretimine yapılan katkıları, açılım imkânlarını ve tıkanıklıkları görselleştirerek ele alıyor.

18. yüzyıldan günümüze Türkiye’de mimarlık eğitimi tarihine ışık tutan sergi 31 Mart 2024 tarihine kadar Salt Galata’da ücretsiz görülebilecek.

Sergiye eşlik eden kamu programları ise saltonline.org ve Salt’ın sosyal medya kanallarından takip edilebilir. (0 212 334 22 45)

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com