“Dirmit” Edinburgh Fringe Festivali’ne gidiyor

Latife Tekin’in “Sevgili Arsız Ölüm” adlı eserinden uyarlanan Nezaket Erden’in tek kişilik oyunu “Sevgili Arsız Ölüm - Dirmit” Edinburgh Fringe Festivali’nde yer alacak.

  • ü
  • 13 Mayıs 2024
  • ü
  • Kültür

Latife Tekin’in Sevgili Arsız Ölüm adlı romanından uyarlanan Nezaket Erden’in hayat verdiği tek kişilik oyun Sevgili Arsız Ölüm – Dirmit Edinburgh Fringe Festivali’nde sahne alacak. Nezaket Erden ve Hakan Emre Ünal’ın birlikte uyarladığı, Ünal’ın yönettiği Tiyatro Hemhâl yapımı olan oyun 2017’den bu yana sahne alıyor.

Köyden kente göç eden kalabalık bir ailenin en küçük kızı olan Dirmit’in gözünden ailenin karşılaştığı zorlukların anlatıldığı oyunda Dirmit zorluklarla başa çıkmak için kendine has yöntemler geliştiriyor. Dirmit’in gelenekler etkisindeki ailesi ise onu şehirden korumak için önüne engeller koyuyor.

31 Temmuz – 11 Ağustos tarihleri arasında Dear Shameless Death – Dirmit adıyla Edinburgh Fringe Festivali’nde yer alacak oyunun festival yolculuğunu anlatmak için açılan Instagram hesabında Nezaket Erden “Dirmit’in hikayesi bize öyle güzel karşılaşmalar yaşattı ki.. Çok anlamlı bağlar kurduk insanlarla… Türkiye’de bir sürü şehre, kasabaya, köye gittik. Dünya’da bazı yerlere gittik. Her yerde bu hikayenin bir karşılığı olduğunu gördük. Şimdi bizim için çok ama çok heyecanlı bir yolculuğa daha çıkıyoruz. Sevgili Arsız Ölüm-Dirmit bu yıl 31 Temmuz- 11 Ağustos arasında Edinburg Fringe Festival’de olacak. 🥹😍Her zaman olduğu gibi destekleriniz bize güç verecek.”  sözlerine yer verdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com