Dijital film platformu MUBİ’nin Şubat seçkisi açıklandı

Festival filmlerini ve bağımsız yapımları izleyiciyle buluşturan MUBİ’nin Şubat seçkisi belli oldu.

  • ü
  • 31 Ocak 2024
  • ü
  • Kültür

Mendirek (2022), Cem Demirer

Sanat filmlerini her zaman her yerde ulaşılabilir kılma ilkesiyle yolan çıkan dijital film platformu MUBİ’nin Şubat seçkisi açıklandı. Seçkide dikkat çeken filmler arasında 20. yılına özel restorasyonuyla Düşler, Tutkular ve Suçlar (2003), En İyi Uluslararası Film dalında Hırvatistan’ın Oscar adayı Güvenli Bir Yer (2022), Cem Demirer’in çıkış filmi Mendirek (2022) ve yenilenmiş kopyalarıyla Erden Kıral’ın Hakkâri’de Bir Mevsim (1983) ve Bereketli Topraklar Üzerinde (1980) filmleri yer alıyor.

Dirlik Düzenlik (2020), Nesimi Yetik

Nesimi Yetik’in bir ailenin bambaşka hayatlar süren üç kadınını anlattığı Dirlik Düzenlik (2020), İngiliz sinemasının yıldızlarından Edgar Wright’ın “Cornetto Üçlemesi”nin ilki Zombilerin Şafağı (2004), Luis Buñuel’in Oscar ödüllü filmi Burjuvazinin Gizli Çekiciliği (1972) kataloğa eklenen diğer filmler arasında yer alıyor.

Mendirek (2022), Cem Demirer

ERKEKLİK MÜCADELESİNE GİRİŞEN İKİ KUZEN

Cem Demirer’in Türkiye prömiyerini 29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde yapan ilk uzun metraj filmi Mendirek, listenin merakla beklenilenleri arasında. Demirer’in çıkış filmi olan Mendirek, Aslan ve Yılmaz isminde iki kuzenin erkeklik kavgasını konu alıyor. Film, hayatları Bozcaada’ya sıkışmış olan kuzenlerin hikayesi üzerinden arkadaşlık, ihanet ve kendini tanıma kavramlarını tartışıyor.

Demirer’in denizin, filmdeki rolünü film boyunca varlığını sürdüren bir bilinmezlik hâlinin metaforu olarak tanımladığı bir ada filmi olan Mendirek’i ve seçkide yer alan diğer tüm filmleri Şubat ayından itibaren MUBİ üzerinden izleyebilirsiniz.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com