Deniz Üstü Kanatlar – Ses, Müzik, Beden Öyküleri

Performans topluluğu 2024 itibariyle, çevrimiçi performansları sürdürme ve farklı şehir ve mekanlarda yüz yüze performanslara devam etme kararı aldı.

  • ü
  • 01 Temmuz 2024
  • ü
  • Kültür

Sözlü geleneklere, yerli kültürlere, içe dönüşe, kişisel ve şiirsel üretimlere erişim sağlayan, hikâye anlatımlı bir performans olan Deniz Üstü Kanatlar – Ses, Müzik, Beden Öyküleri, İstanbul Kadıköy ve Bodrum’da sergilenecek.

Performans, San Francisco merkezli sanat inisiyatifi Artship Resonance’ın ayırt edici özelliği haline gelen, 1988’den 2022’deki vefatına kadar Artship direktörü Slobodan Dan Paich tarafından geliştirilip yönetilen, kısa parçaların bir araya getirilmesi ile oluşturulan mini-tiyatro geleneğinin devamı niteliğinde.

2012’DE TÜRKİYE’YE GELDİ

Bu gelenek, 2011’de İstanbul’da kurulan bağımsız sanat inisiyatifi Halka Sanat Projesi aracılığıyla 2012 yılında Türkiye’ye gelmişti.

Artship-Halka işbirliği, 2012 – 2020 yılları arası her yıl, İstanbul, Belgrad ve San Francisco’dan hikâye anlatıcıları, müzisyen ve dansçılarla İstanbul’da Halka Sanat Galeri’de ve San Francisco’da farklı galeri ve bağımsız mekanlarda performanslar gerçekleştirdi.

COVID DÖNEMİNDE ZOOM ÜZERİNDEN SERGİLENDİ

2021’de, Covid-19 salgını sürerken performans, çağdaş çevrimiçi formatta sunulmaya yönelik olarak yeniden düzenlendi. Çevrimiçi sunum, dünyanın farklı yerlerinde yaşayan topluluk üyelerini ve izleyicileri Zoom üzerinden bir araya getirdi.

Önceki yıllarda Halka Sanat Projesi ve Artship Resonance gibi iki sanat inisiyatifinin davetlisi olarak programda yer almış olan performansçılar, 2022 itibariyle kendilerini bir topluluk olarak kabul ettiler ve her iki kurumun isimleri ile Halka Sanat Rezonans Topluluğu adını benimsediler.

İSTANBUL VE BODRUM’DA

Topluluk 2024 itibariyle, çevrimiçi performansları sürdürme ve farklı şehir ve mekanlarda yüz yüze performanslara devam etme kararı aldı.

2024 yazında önce İstanbul ve hemen ardında Bodrum’da gerçekleşmekte olan Deniz Üstü Kanatlar – Ses, Müzik, Beden Öyküleri yüz yüze performansların ilki olma özelliği taşıyor.

Performans 4 Temmuz Perşembe saat 20.00 YAYKOOP Kadıköy’de ve 8 Temmuz Cuma saat 20.00 Bodrum Deniz Müzesi’nde görülebilecek.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com